Het einde van de zomer is in zicht, maar dat betekent niet dat de muggen het al voor gezien houden. Om ze op een afstand te houden tijdens een tuinfeest of het lezen van een boek is het aangewezen om kruiden aan te schaffen. Eetbare planten waar muggen een hekel aan hebben. Een overzicht.

  1. Rozemarijn: is een aromatisch kruid met een zeer typerende geur. Die geur houdt muggen op een afstand als je ze dicht bij de tuintafel plant. Muggen hebben er een hekel aan en jij kunt de hele zomer lang blijven oogsten. Makkelijk, toch?
  2. Munt: is een woekeraar die je maar beter in een aparte pot kunt planten. Verder is hij natuurlijk erg lekker en fris in tal van bereidingen én houdt hij muggen weg van bij je gasten (inclusief jezelf).
  3. Goudsbloem: is geen kruid, maar wel een eetbare bloem. De bloemblaadjes kun je rauw verwerken in salades. De plant heeft de eigenschap om muggen weg te houden van je terrastafel. Plant ze in de buurt of houd ze in een pot.
  4. Citroengras: kun je perfect in een pot houden. De plant is niet helemaal winterhard en moet dus beschermd worden tegen hevige vorst. Muggen blijven ervan weg.
  5. Citroenverbena: met stip op nummer 1, citroenverveine of verbena. Dit zeer sterk aromatisch kruid geurt verspreidt een zeer frisse citrusgeur waar muggen een hekel aan hebben. In een pot te houden of in de vollegrond planten. Niet winterhard, dus net voor de winter opgraven en overwinteren in een pot.
Anderen lezen ook:  3 kruiden voor op je terras