Het aanbod kruiden in de kruidentuin is groot, heel groot. Je hebt de keuze uit courante planten, maar ook de buitengewone – of opvallende – planten zijn aan te raden. Maak kennis met ABC-kruid of champagneblad, een imposant en smakelijk kruid dat ook wel eens toothache plant wordt genoemd in het Engels.

Verdovende werking
Van champagneblad wordt vaak gezegd dat ze een verdovend gevoel veroorzaakt, vaak te vergelijken met de verdoving na een tandheelkundige ingreep. Dat is gelukkig niet helemaal waar. Als je de blaadjes af en toe eet, in kleine hoeveelheden, dan is er niets aan de hand. Je zou hele grote aantallen moeten eten vooraleer je dat verdovende gevoel ervaart.

ABC-kruid
Champagneblad wordt vaak ook aangeboden als abc-kruid. Het is meestal een eenjarige plant die niet of nauwelijks winterhard is. Tijdens warme winters kan de plant echter wel overleven, hoewel elk jaar met nieuw plantgoed starten wordt aangeraden. De plant kent haar oorsprong in Brazilië, waar ze vooral in de tropen groeit. De plant produceert kleine blaadjes en weinig opvallende, maar impossante bloemen, die meestal geel en wit zijn. Champagneblad bloeit van juni tot oktober. Van de plant kun je zowel de kleine blaadjes eten, alsook de bloemen. De smaak is erg scherp en opvallend, maar verrassend. Gebruik ze dus met mate, de smaak kan overheersen.

Meer weten over buitengewone planten? 
Abonneer je op ons magazine, en maak kennis met deze pareltjes!

Anderen lezen ook:  Citroengras kweken