In deze editie van De Tuin op Tafel lees je alles over het zoete zomerkoninkje, maar kom je ook alles te weten over aardaker en litchitomaat. Ik vertel je hoe je tomaten plant en hoe gezond quinoa eigenlijk is. We hadden een gesprek met Sandra Bekkari, bekend van de boeken ‘Nooit meer Diëten 1 & 2’ en ik sprak met Joke Boon over – jawel hoor – bonen en andere peulvruchten. En natuurlijk schotelen we je opnieuw lekkere, en altijd haalbare recepten voor, met onder andere asperges in de hoofdrol.

DTOT 2 van 2016
Deze editie van De Tuin op Tafel ligt vanaf 5 mei in de winkel en is ook hier te bestellen!

Inhoud van De Tuin op Tafel 2:

Sandra Bekkari gelooft niet in diëten
Sandra Bekkari is voedingsdeskundige met een missie. Ze wil iedereen gezond zien eten en ons ervan overtuigen dat diëten niet meer hoeft. Met haar boeken ‘Nooit meer Diëten’ 1 en 2 bereikt ze veel mensen.

Mmmm! Aardbeien
Het is eindelijk tijd voor zomerkoninkjes! Overal zie je ze verschijnen en in de moestuin geven ze vanaf nu het beste van zichzelf. Hoe kweek je ze en hoe begin je aan de oogst? Wij geven tips!

Stadsboeren – Kweken in hartje Amsterdam
Zonde van al die braakliggende bouwterreinen in de stad, vonden de oprichters van Stadsboeren. Inmiddels kun je op verschillende plekken in Amsterdam je eigen groenten verbouwen.

Blader ook eens door dit magazine!

Heerlijk genieten van asperges
Er worden volop asperges aangeboden. Met het boek ‘Heerlijk genieten van asperges’ van Stefan Stich zit je nooit meer om een verrassend aspergerecept verlegen én je krijgt tips over het kweken van deze heerlijke groente.

Anderen lezen ook:  12 maanden in de moestuin

Weinig tijd? Kweek kruiden!
We hebben alsmaar minder tijd om te ontspannen. Gelukkig zijn er haalbare alternatieven, waarbij uren wieden en water geven gelukkig niet tot het takenpakket behoren.

Vraag & antwoord – over courgettes, besjes en rammenas
Elke tuinier heeft weleens een vraag. Over welke groenten het goed doen in een pot, of waarom je er niet in slaagt om wortelen en prei te kweken. Wij helpen je op weg!

Droog!
Het drogen van je moestuin-opbrengst lijkt een nieuwe rage te worden. Michelle Keogh legt in haar boek Droog! de werking uit van de droogmachine en ze geeft een reeks fijne recepten.

Tomaten planten
De tomaten zijn klaar om vanaf mei een vaste plek te krijgen in de moestuin. Je plant ze in de kas, in een glazen huisje of gewoon in de openlucht. In deze mini-serie geven we tips!

Een jaar lang bonen eten met Joke Boon
Joke heeft een jaar lang elke dag peulvruchten gegeten. Via een blog gaf ze vorm aan deze uitdaging en verscheen er een boek ‘Bonen!’ van haar hand.

IJsheiligen – weg met nachtvorst!
Vanaf 15 mei halen moestuiniers opgelucht adem. IJsheiligen is een verzamelnaam voor katholieke heiligen wiens naamdag valt tussen 11 en 15 mei. Maar is het nodig om je aan die periode te houden?

Tuinieren met 1000 veenmollen
Ze wonen in Den Haag, beiden hadden nooit iets met tuinieren. Tot ze een buitenruimte wilde hebben: een volkstuin was de uitkomst. Inmiddels zijn Myrle en Luyken niet meer weg te slaan uit hun tuin.

Anderen lezen ook:  Onze najaarseditie 2016

Quinoa – geen graan, wel zaad
De trend van zogenaamde superfoods lijkt zich zorgeloos door te zetten. Maar is het echt krachtvoer, werd het terecht tot superfood gebombardeerd en hoe kweek je het uiteindelijk zelf, in je eigen kleine tuintje?

Verrassend vegetarisch
In Italië worden veel gerechten afgemaakt met een kneepje citroen en na de maaltijd een glaasje limoncello. Omdat Jack zijn Jeanine in Italië ten huwelijk vroeg en omdat ze in Italië zo ongelofelijk lekker hadden gegeten, kreeg hun foodblog de naam Love & Lemons. Hun eerste vegetarische kookboek Love & Lemons is geïnspireerd op gerechten van over de hele wereld.

Slim stadstuinieren
Niet iedereen beschikt over een grote tuin met een gigantische moestuin. Vaak heb je een kleine stadstuin, een mini balkonnetje of een terras. Plant tomaten voor een keer ondersteboven in een pot, of ga aan de slag met pallets.