De start van het moestuin seizoen!
Handen uit de mouwen, het is bijna lente! Tijd om die kriebelende vingers weer in de grond te stoppen en je moestuin voor te bereiden op wat ze later dit jaar zal ontvangen én geven. Groenten, heel veel groenten.

Moestuinieren met de hele buurt
Het Moestuinproject Margarethaland in de Haagse wijk Mariahoeve was na één jaar letterlijk en figuurlijk uitgebloeid. Maar door de vasthoudendheid van een van de bewoners werd de moestuin toch weer nieuw leven ingeblazen. Inmiddels is er een florerende moestuin ontstaan, die ook nog eens in de prijzen is gevallen.

Groen is geweldig!
Rebecca Leffler vindt groen geweldig en dat vinden wij ook! Ze eet niet alleen veganistisch (dus geen vlees, zuivel en eieren), ze heeft ook witte suiker, koffie, alcohol en graansoorten met gluten afgezworen. In haar boek Groen is geweldig! geeft ze niet alleen veel veganistische recepten maar ook yoga-oefeningen om lichaam én geest in balans te brengen.

Bakken met Yvette van Boven; no-nonsens, recht uit de oven
Al jarenlang leert Yvette haar volk koken en bakken. Ze rijgt het ene boek aan het andere, duikt dagelijks de keuken in en voorziet haar no-nonsens aanpak met eigen illustraties. Eind vorig jaar kwam de figuurlijke kers op de taart met haar nieuwste bakboek ‘Home Baked’.

Marleen van Es over haar blog & haar volkstuin
Marleen van Es werkt al zes jaar met veel plezier aan haar blog www.etenuitdevolkstuin.nl Ze schrijft over haar grootste hobby moestuinieren en deelt op haar blog zelf bedachte recepten met producten die ze in haar tuin kweekt. In april verschijnt haar boek Eten uit de volkstuin, boordevol tips, tricks en recepten.

Anderen lezen ook:  Komijn kweken

Leg je eigen kruidentuin aan!
Wie vaak in de keuken staat, heeft graag keukenkruiden bij de hand, wie bezig is met geneeskracht en geuren gaat beter de aromatische toer op.

Angelo over ecologisch tuinieren
Is permacultuur hetzelfde als ecologisch tuinieren? Eco, bio en permacultuur zijn er enkele die – als het even kan – het liefst in één zin worden gebruikt. Wat betekenen ze echt en hoe ga je ermee om? Is permacultuur hetzelfde als ecologisch tuinieren of zit de vork anders in de steel?

Wim Ballieu over gehakt en nostalgie
De Gentse tv-kok Wim Ballieu wordt in Vlaanderen geprezen om zijn ballen. Gehaktballen. Hij is de bezieler van het populaire Balls & Glory, een hotspot waar je grote gehaktballen met heerlijke vullingen krijgt aangeboden.

Binnenshuis zaaien; wat je moet weten voor je begint
Het toppunt van een moestuin is in staat zijn je eigen gewassen te telen. Dat hele proces start in maart, bij het zaaien van je favoriete groenten.

De Tuin op Tafel 1 van 2015

De Tuin op Tafel 1 van 2015 ligt vanaf nu in de winkel en is hier te bestellen!