Heb je ook al zaaikoorts en moestuinkriebels? Met deze nieuwe editie van De Tuin op Tafel gaan we het 4e jaargang in. We willen voortdurend vernieuwen en boeiende verhalen brengen. Elke editie bevat een hoofdthema en ook binnenin lees je nieuwe items. We willen je blijven verrassen en honger doen krijgen naar het buitenleven.

De Tuin op Tafel 1

Vanaf 9 maart ligt de nieuwste De Tuin op Tafel weer in de winkel en is ook te bestellen in onze Vipwinkel!

Wat je allemaal kunt lezen in deze editie van De Tuin op Tafel:

Grow it
De moestuin: leven op het ritme van de natuur, genieten en flink afzien, maar altijd aandacht hebben voor wat mooi en lekker is. Wat zaai of plant je in maart & april?

Fresh mint!
Een van moestuins bekendste kruiden is ongetwijfeld munt. Munt is een smaakmaker die je meestal rauw aan je gerechten toevoegt. In een salade zorgt het voor een frisse toets, maar ook in een zomerzoet drankje is het zeer verfrissend.

Lekker appeltje
Een verse appel, recht uit de tuin… Geef toe: er is niets leuker en lekkerder dan dat. Het is een vrucht van de zomer en van de herfst en als de boom eenmaal volwassen is, kun je er wel tientallen kilo’s van oogsten.

Augurk – Gulzige groeier, grote opbrengst
De grillen van Moeder Natuur kennen geen grenzen. Vooral als het om augurken gaat. Ze staan erom bekend de meest vreemde vormen aan te nemen. In de strijd om de beste smaak worden ze vaak onterecht achteruit geschoven.

Anderen lezen ook:  Recept salade met paardenbloemen

Work it
12 maanden moestuinieren met Angelo Dorny – Project moestuin – het plan
Elk jaar is Angelo zo blij als een kind als het voorjaar eraan komt. Lekker met de handen in de grond wroeten, zaaien, planten en als alles meezit ook oogsten. Dit jaar gaat Angelo een nieuwe moestuin aanleggen. Je kunt de vorderingen volgen via de online serie ‘Grow, Cook, Eat’ of hier, in De Tuin op Tafel.

In 10 stappen naar een moestuin
Ben je een groentje in de moestuin? Dan is dit stappenplan iets voor jou. Je hebt een basisuitrusting nodig en je moet een plan maken. Wij vertellen je hoe!

20 tips mooie moestuin
De moestuin anno 2017 mag naast functioneel ook mooi zijn. Met een aantal kleine aanpassingen creëer je een aangename en rustige omgeving, waarin het fijn moestuinieren is.

Zaaigereedschap
Het is lente, iedereen gaat aan het zaaien. Maar wat heb je nodig om te starten? Welk gereedschap moet tot je basisuitrusting behoren en wat maakt je moestuinavontuur makkelijker?

Zwart goud
Compost wordt niet voor niets het zwarte goud van de tuin genoemd. Zonder compost raakt je bodem uit balans en uiteindelijk ook uitgeput.

Cook it
De keuken is op de moestuin na, de plek waar Angelo het meest tijd in doorbrengt. In de lente kookt hij het liefst met wat er dan in de moestuin of bij de boer te vinden is. Wij hebben een selectie gemaakt van overheerlijke recepten.

One healthy family
Ellen De Meulemeester is uitgegroeid tot een van de meest succesvolle Belgische Instagrammers, met meer dan 145.000 mensen die haar via haar Instagramaccount ellencharlottemarie volgen. Haar eerste kookboek One Healthy Family met gezonde recepten ligt vanaf nu in de winkel.

Anderen lezen ook:  Hagelschade in de tuin

Spice it up
Michel Hanssen kookte voor sterrenrestaurants en was chefkok van o.a. het Kurhaus Scheveningen en Hotel Pullitzer in Amsterdam. Na gezondheidsklachten mocht hij geen toegevoegd zout meer eten. Inmiddels is zijn 2e boek verschenen met toprecepten vol kruiden en specerijen.

Blader ook eens door De Tuin op Tafel

Read it
Moestuin miserie
Pronken met je eigen kweek is mooi, maar de waarheid is dat niet altijd alles gesmeerd loopt. Welke ziekten of plagen belagen je moestuin, en wat kun je ertegen doen? In deze minireeks sommen we er een aantal op.

Rauwe melk, kaasfondue en nachtwerk
Ann Keymeulen is al jaren actief in de wereld van kaas en is ervan overtuigd dat België het nieuwe kaasland is. Voor haar boek De kunst van Kaas trok ze meer dan een jaar lang door het land. Ze selecteerde haar favorieten en vertelt het verhaal van haar kaasverslaving en de liefde voor het vak.

Interviews – Reportage
Pascale Naessens – ‘Waar liefde is, wordt gekookt’
Pascale, de Belgische koningin van de kookboeken, schreef een nieuw verhaal: Puur Pascale. Een boek vol met makkelijke en gezonde recepten.

Stadsoogst Harderwijk
Het plezier spat er vanaf bij de moestuiniers Ilse en Martijn Adam. Ze hebben hun droom waargemaakt en dat is toch het mooiste wat er is. Sinds enkele jaren leven ze van de opbrengst van hun biologische tuin Stadsoogst in de Groene Zoom van Harderwijk.

De groene levensstijl van Margo Togni
Ze droomt van een echte moestuin maar voorlopig moet Margo Togni het doen met een klein balkonnetje waarop ze kruiden, tomaten en pluksla kweekt en soms iets ‘geks’ probeert zoals mais. Ze is grafisch ontwerper en nu verschijnt haar eerste boek: ‘Groentje’.

Anderen lezen ook:  Over spruitjeslucht en schorseneren