Zomer in de moestuin
Als alles goed is, staat je moestuin op dit moment vol met eetbare gewassen. Maar wie ook later dit jaar wil genieten van eigen kweek, moet vooral blijven zaaien en planten. In juli en augustus zit het werk er namelijk nog niet op.

Het leven zoals het is; Volkstuin Zaandijk
Bij het volkstuincomplex in Zaandijk zijn alle tuintjes omringd door een brede sloot: alsof de hele vereniging op een eiland drijft. En zowat elke tuinier heeft een ander land van herkomst. Een multiculturele gemeenschap met een verhaal!

Maak je eigen icetea
Bij het woord ‘thee’ kan ik het niet helpen om aan Ann Vansteenkiste, een gerenommeerd theesommelier te denken. Ann ademt thee, en dat merk je zodra je de dorpel bent over gestapt. Heerlijke kruidenaroma’s komen je tegemoet.

De Tuin op Tafel 3

Nadine Van Acker over… haar passie voor vlechtwerk
Je kent ze vast wel: een moestuinbak, tuinelementen of klimrekken uit gevlochten wilgentakken. Nadine heeft van haar passie haar beroep weten te maken. Vlechtwerk is een ambacht dat in de vergetelheid is geraakt.

Feest voor beestjes
Insecten zitten vaak met een gemeenschappelijk probleem: hun naam komt in de meeste gevallen met een negatieve bijklank. We hebben de feiten op een rijtje gezet.

Het tweede groene leven van afval
Joksie had niets met tuinen, tot ze zich aan het afval in de Gentse binnenwateren begon te storen. Ze viste potjes, blikken en dergelijke op en gaf ze een nieuw leven. Sindsdien loopt tuinieren met afval als een groene draad door haar leven.

Lekker lokaal met Willem&Drees
Willem&Drees voorzien Nederlandse supermarkten van groenten, fruit en aardappelen die in de buurt van de winkels zijn geteeld. Lokaal eten, liefst biologisch gekweekt door kleinschalige bedrijven.

Een tuintje onder glas; hoe voorkom je extreme temperaturen?
Een serre of een kas; een tuintje onder glas! Het verlengt de seizoenen en maakt het mogelijk om bijvoorbeeld tomaten te kweken. In de zomer wil je vooral dat het er niet te warm wordt en je planten optimaal blijven groeien.

De Tuin op Tafel

De Tuin op Tafel ligt vanaf 3 juli in de winkel en is hier te bestellen!