Kerst met Carola
Een kerstdiner serveren op basis van groenten, fruit, kruiden en zaden? Carola de Kanter draait er haar hand niet voor om. Geïnspireerd door de producten uit de tuin stelt zij met gemak een heerlijk vegetarisch en feestelijk menu samen, waarbij bovendien zo veel mogelijk wordt gewerkt met biologische producten.

Feestelijke kruiden
Tijdens de winter is de kans dat je kraakverse kruiden uit eigen tuin haalt zo goed als nihil. In die periode ben je vaak afhankelijk van exemplaren uit het tuincentrum of de supermarkt. Maar hoe zorg je ervoor dat ze goed groeien, en blijven die plantjes überhaupt wel in leven?

Hilde Demurie leert mensen gezond zondigen
Kerst en Nieuwjaar gaat in de meeste gevallen gepaard met uitgebreid eten en een overload aan suikers. Hilde Demurie ging op zoek naar natuurlijke en pure varianten van favoriete zoete gerechten, tussendoortjes en toetjes.

Een heerlijk & eerlijk kerstdiner
Een smaakvol kerstmenu kun je prima bereiden van eerlijke producten, waar mogelijk biologisch en uiteraard met veel groenten uit eigen tuin. Kookstudio Heerlijk en Eerlijk is erin gespecialiseerd.

Fourplay; Vegetarische recepten voor 4 seizoenen
De populaire blogster Marta Majewska, beter bekend als Princess Misia, bundelde haar creativiteit in het boek Fourplay. Een nieuwe uitdaging, want vooralsnog publiceerde ze al haar recepten online.

Groenten met een ‘bite’
We hebben de afgelopen maanden genoeg sla en komkommers gegeten; nu het kouder wordt hebben we trek in steviger kost, in groenten met een ‘bite’ zoals koolraap, pompoen, winterwortelen en koolsoorten. Je kunt deze groenten serveren als feestelijk bijgerecht tijdens de kerst, of gewoon als lekker wintergerecht.

Vogels in je tuin; de basis voor een ecologische tuin
In een ecologische tuin horen vogels thuis. Ze eten een hoop vervelende insecten op, zorgen voor kijk- en luisterpret en in het voorjaar plezieren ze je met nestjes jongen. Voorzie wat extra eten, bied ze nestgelegenheid aan en ze worden je beste vrienden.

Angelo & friends luiden het nieuwe jaar in!
Soms kom je op plaatsen waarvan je zeker weet dat je er nog eens terugkeert.  Zoals naar restaurant Alces, een restaurant in Lokeren.  De perfecte locatie om, samen met  vrienden of familie, het nieuwe jaar in te luiden!

Aardpeer of topinamboer; een must have klassieker in de moestuin
Aardpeer is een meerjarig knolgewas dat een grote opbrengst geeft. Toch is het voor een hoop tuiniers een nog onbekende groente.

Liens lichte klassiekers
Ze staan meestal lijnrecht tegenover elkaar: de ‘klassieke keuken’ en de ‘lichte keuken’. Lien Willaert zet de puntjes op de i en bewijst dat klassiekers ook heerlijk licht kunnen zijn, zonder dat ze aan smaak moeten inboeten. Een kolfje naar ons hand!

En verder:
– Dromen van een nieuw moestuinseizoen
– Jamie Oliver: ‘Comfort food gaat eigenlijk over het perfectioneren van gerechten’
– Moesfie, een selfie in de moestuin
– De wereldkeuken in je eigen moestuin
– De moestuin in de winter
– Zelf micro-groenten kweken

De Kerstspecial van De Tuin op Tafel ligt vanaf 4 november in de winkel en is ook hier te bestellen!

kleine cover kerst dtot