Om vrienden en familie buiten te ontvangen, hoef je heus geen grote tuin te hebben. Met wat creativiteit tover je jouw balkon om tot een supergezellig plekje. En goed nieuws: eetbare planten doen het prima op een balkon!

Ga voor een uniek balkon
Bloemen kennen en hebben we allemaal. Maar combineer ze voortaan ook met groenten, kruiden en fruit. Die doen het uitstekend in potten of bakken en verrassen ook nog eens met hun heerlijke geur of smaak. Maak voortaan dus grappige combinaties met bloemen en eetbare planten. Wees creatief en maak van een balkon écht jouw balkon!

Grappige combi’s

  • Stevia en Bacopa
  • Tijm, marjolein en Surfinia
  • Osteospermum, rozemarijn en Lobelia
  • Million Bells (Calibrachoa) en aardbeien

Maak een ‘Mojito-pot’
Geef jouw zomerse feestjes extra flow met  zelf gemaakte  cocktails van je balkon. Hoe? Simpel! Zorg dat je munt op je balkon hebt staan. Munt heeft de eigenschap dat hij woekert, maar een stevige pot biedt de oplossing! Nog leuker: laat je gasten zelf de munt plukken en hun eigen cocktail maken. Succes gegarandeerd!

Zorg voor kleur
Groente- en kruidenplanten leveren mooi gekleurde bloemetjes op. Maar niet ieder plantje wil je laten bloeien, omdat dit de smaak tegen kan gaan. Zorg daarom voor leuke, kleurrijke potten en accessoires. Denk ook eens aan een kleurtje op de muur. Tip: limoengroen en pastelkleuren zijn makkelijk te combineren.

kruiden_in_potten

Creëer hoogteverschillen
Op een klein plekje is het belangrijk om ook in hoogte te variëren. Naast hangbakken en verhogingen kun je ook leuk combineren met hoge en klimmende planten. Denk bijvoorbeeld eens aan tomatenplanten of een citrusboompje in een pot.