De Tuin op Tafel editie 3 van 2016 ligt vanaf 7 juli in de winkel. In deze editie vind je veel zomertips voor de moestuin. Zin in een feestje? Organiseer dan een een moestuinfeest! Ook staan er lekkere recepten van foodtruckfestival Trek in De Tuin op Tafel.

De Tuin op Tafel 3 is ook hier te bestellen.

Verder in deze editie:

Gekke groenten terug in de schappen
Kromme komkommers en tweebenige worteltjes, in de moestuin zijn het ware trofeeën, maar niet in de supermarkt. Kromkommer wil dit veranderen en ‘gekke groenten’ weer in de markt zetten. Teler René Welles bewaart zijn kromme komkommers voor soep van gekke groenten.

Healthy is Funky – Rock-’n-roll in de keuken
Mich Baron houdt o.a. van lekker en gezond eten. Ze is de enthousiaste dame achter het Instagramaccount@healthyisfunky en schreef haar boek met een selectie van plantaardige recepten.

Tomaten liefde
Mijn grootste moestuinliefde? Tomaten. Hoe is het toch mogelijk dat één klein zaadje van die lekkernijen produceert? Leun achterover en laat je verrassen door de diversiteit, de teelttips en de heerlijke recepten.

Blader ook eens door De Tuin op Tafel 3!

Zaai voor de herfst!
Het is hoogseizoen in de moestuin en er ligt een hoop werk op je te wachten. Je zaait nu namelijk een deel van de herfst, om straks te genieten van een laatste oogst voor de winter zich aanbiedt.

Urban bbq
Wil je eens wat anders op de barbecue dan de gebruikelijke hamburgers, worstjes en spiesjes? Dan zijn de recepten uit Grill, Rook, BBQ van Ben Tish iets voor jou.

Anderen lezen ook:  Aardbei-limonade

Kruiden – 5 smaakmakers uit eigen tuin
We brengen onze gerechten graag op smaak met kruiden. Tijm, basilicum en salie zijn dagelijkse kost, maar ook Mexicaanse dragon en honingverbena. Maak kennis met deze smaakmakers.

Zomer in moestuinland
In juli en augustus gooit de moestuin alle remmen los. Je oogst nu elke dag, je wiedt en je zaait alweer een volgende lading groenten en kruiden. Geniet van zelf gekweekte lekkernijen op je bord!

Boetiek Botaniek – Vlaanderens lekkerste tuinatelier
Hoofdredacteur Angelo Dorny opende onlangs een tuinatelier waar beginnende- en gevorderde tuiniers het wel en wee van de moestuin leren kennen. Hij organiseert workshops en proeverijen bij kruidenkwekerij ‘Kruiden Claus’ Kruishoutem, België.

Moestuinkoken met kinderen
Zo’n 7 jaar geleden gooide Catrien Kuijpers het roer om en startte kookstudio Kooktuin in Esch. Ze organiseert kinderfeestjes en -kooklessen en laat de jeugd, maar ook volwassenen, kennismaken met verse groenten die ze zelf mogen oogsten.

Vraag & Antwoord over aardbeien, courgettes & basilicum
We hebben allemaal wel eens een vraag over groene tomaten en waarom je er niet in slaagt buiten basilicum te kweken. Wij helpen je op weg!

Zonder bijen een lege moestuin
Zonder bijen een lege moestuin, een lege winkelkar en wereldwijde voedseltekorten. Hoe pak je dat probleem aan? Simpel: verwelkom ze in je tuin en voorzie bijvriendelijke planten.

Moestuin in de sfeer van toen
Het is alsof de tijd heeft stilgestaan bij landgoed Jorissenhoeve in het Brabantse Schijf. In de afgelopen 7 jaar heeft Ineke Lambregts de sier- en moestuin volgens oude traditie aangelegd.

Een moestuin onder de zon
Angelo heeft zijn hart verloren aan Andalusië waar hij kennis maakte met Leon en Roger die hun thuisland vaarwel hebben gezegd en een avontuur, met moestuin, onder de zon zijn begonnen.

Anderen lezen ook:  De perfecte combinatieteelt in je moestuin

Mais – zoete zomerparel van de moestuin
Suikermais is een typische zomergroente. Je stoomt ze, of je legt ze op de barbecue met een heerlijk pittige boter op basis van honing en chilipeper. Laat het smaken!

Een tuin voor en door de hele familie!
Op de mooi gelegen moestuin naast het middeleeuwse ’t Huys Dever in Lisse is het in de zomer een gezellige boel met de familie Olivier.