De zon is heerlijk, maar tijdens warme dagen is het fijn als je zo nu en dan ook wat verkoeling in de tuin kunt vinden. Een boom, partytent, parasol of zonnescherm biedt uitkomst. Naast schaduw zorgt dit ook voor privacy in je tuin.

Natuurlijke beschutting: schaduw en privacy

Liever schaduw creëren op een natuurlijke manier? Ga voor een boom als parasol! Een dakplataan bijvoorbeeld. Of maak een schaduwdak door een transparant plafond te maken van latten of een trellisscherm en laat daar bijvoorbeeld een (sier)druif overheen groeien. Deze natuurlijke beschutting zorgt zowel voor schaduw als voor privacy in de tuin.

Zonnescherm boven het terras

Buitenzonwering is er in verschillende soorten en maten. Denk aan uitval- en knikarmschermen, markiezen, screens en rolluiken. Kies zonwering die bij jou, je huis en tuin past. Heb je een terras aan huis? Dan is een zonnescherm aan het huis heel praktisch. Hierdoor blijft het zowel binnen als op het terras aangenaam qua temperatuur. Het scherm zorgt immers zowel voor schaduw binnen als op het aangrenzende terras.

Flexibele parasol

Een parasol geeft schaduw daar waar het nodig is! Of het nu boven de tuintafel is, boven je loungestoel of boven planten die niet zo goed tegen de felle zon kunnen; je verplaatst een parasol heel eenvoudig. Je kunt voor een zweefparasol of klassieke parasol gaan. Een parasol is voor iedere tuin geschikt, maar let op bij harde wind.

Schaduw en privacy in de tuin met een schaduwdoek

Schaduwdoeken zie je steeds vaker. Het zorgt op een nonchalante manier voor schaduw en privacy in de tuin. Je monteert het doek eenvoudig tussen bomen, palen of aan het huis of schutting. De driehoekige vorm van het doek zorgt voor genoeg schaduw voor een gezellige groep mensen.

Anderen lezen ook:  Nieuw magazine LUX. tuinen

Feestelijke partytent

Met een partytent is het altijd feest in de tuin! Het doek van een partytent houdt de zon van bovenaf tegen en eventueel ook aan de zijkant door middel van zijwanden. Met de zijwanden bescherm je je gasten ook tegen wind en regen. Ook als je geen feestje te vieren hebt, biedt een partytent uitkomst.

Handige overkapping

Een overkapping aan de gevel of als verlengde van je tuinhuis zorgt voor schaduw op warme dagen en beschutting op regenachtige en koude dagen. Met een terrasverwarmer weet je zeker dat er een knus plekje ontstaat en je er zelfs in de winter kunt genieten. Bouw en ontwerp zelf een overkapping, of ga voor een opbouwkit van GAMMA die je gemakkelijk zelf monteert met de meegeleverde materialen.

var WA = window.WA = window.WA || {};
WA.cb = Math.floor(Math.random()*10000000000) + 1;
WA.anchor = document.getElementById(“wa_47300”);
if(WA && WA.anchor){
WA.elm = document.createElement(“img”);
WA.anchor.appendChild(WA.elm);
WA.elm.src = “https://secure.adnxs.com/imptr?id=47300&t=2&redir=https://ad.doubleclick.net/ddm/trackimp/N377810.210985ADSERVER.WEBADS.NL/B22430818.242075047;dc_trk_aid=439569483;dc_trk_cid=113494955;ord=”+WA.cb+”;dc_lat=;dc_rdid=;tag_for_child_directed_treatment=;tfua=?”;
}