Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Door een goed ontbijt krijg je lekker veel energie. Maar natuurlijk is het ook belangrijk om gezond te ontbijten. Wij zetten drie ontbijttips op een rijtje!

Suikervrije wafels

Ingrediënten (voor 4 wafels)
– 2 eieren
– scheutje amandelmelk
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl honing
– 100 gr speltmeel
– 1 tl kaneel
– olijf- of kokosolie

Bereiding
Doe alle ingrediënten in een kom en mix dit goed door elkaar. Doe wat olijf- of kokosolie in het wafelijzer en verdeel het beslag over het wafelijzer. Bak de wafels in ongeveer 5 minuten goudbruin.

Tip
De wafels zijn lekker in combinatie met Griekse yoghurt en fruit (zoals banaan, bosbessen, frambozen en aardbei). Als je cacaopoeder aan het beslag toevoegt, krijg je lekkere chocoladewafels!

Volkoren boterham met avocado
Boterham avocado

Ingrediënten
– 2 sneeën volkoren brood
– ½ avocado
– peper en zout
– cherrytomaatjes

Bereiding
Snijd de avocado in de lengte door de helft. Lepel een helft uit en verdeel deze over twee sneeën brood. Smeer de avocado uit en voeg wat peper en zout toe. Snijd de cherrytomaatjes door de helft en leg deze op de boterhammen.

Banaan-ei pannenkoekjes
Banaan-ei pannenkoek

Ingrediënten (voor 6 kleine pannenkoekjes)
– 1 banaan
– 2 eieren

Bereiding
Prak de banaan met een vork fijn. Doe de twee eieren in een kom en voeg het bananenmengsel toe. Verhit wat olie in de pan en doe een beetje beslag in de pan met een soeplepel. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten bruin.

Tip
Banaan-ei pannenkoekjes zijn heerlijk om te eten met fruit. Door wat kaneel toe te voegen, maak je het nog lekkerder!

Anderen lezen ook:  Tips voor oogsten in de winter