Een succesvol moestuinblog, bijna 10.000 volgers op Instagram, een carrière als interieurontwerper en inmiddels twee boeken over de moestuin op haar naam. Floor Korte (31) gaat als een speer, maar heeft ze nog wel tijd voor de moestuin?

Je moestuin is je stressvrije zone naast je drukke baan. Zou je van de moestuin je fulltime baan willen maken?

,,Ik werk 32 uur per week als interieurontwerper. Ik vind het fantastisch om met mensen in gesprek te gaan en ze advies te geven over de inrichting van hun huis. Het doet me echt deugd om mensen weer blij te maken in hun eigen huis. Daarnaast ben ik dus bezig met mijn moestuin, mijn blog en het schrijven van boeken. Ik merk wel dat hoe meer taken ik naar mijn moestuinwereld trek, hoe meer ik het gevoel krijg dat het een ‘moetje’ wordt. Ik vind het fijn om die scheiding tussen werk en tuin te behouden en het moestuinieren dicht bij mezelf te houden. Het moet natuurlijk wel mijn stressvrije zone blijven.’’

Heb je naast je werk en alle projecten nog wel tijd voor je moestuin?

,,Eigenlijk niet meer zo veel als ik zou willen. Gelukkig krijg ik ook hier heel veel hulp van de mensen om me heen en dan vooral van mijn vriend Bas. Hij houdt erg van koken en is dan ook veel bezig met het inmaken van de oogst en het kokkerellen daarmee. Ik richt me dus vooral op het onderhoud van de tuin en het zorgen voor een goede oogst. Hij denkt na over wat er met die oogst moet gebeuren.’’

Anderen lezen ook:  Recept bosbessen crumble

Wat is naast de moestuin je favoriete plek om te zijn?

,,Even nadenken, die vraag heb ik nog niet echt eerder gesteld gekregen. Ik denk dan dat mijn favoriete plek thuis is, samen met mijn vriend, kat en konijn. We gaan er nu ook één of twee keer per jaar echt eens tussenuit. Een weekje in een huisje in de Belgische bossen bijvoorbeeld. Zonder telefoon en vooral zonder wifi. Even een week lang helemaal niets doen. Daarnaast haal ik er ook echt veel voldoening uit om lekker met vriendinnen te lachen en leuke dingen te doen. Tijdens zo’n meidendagje praten we ook zo min mogelijk over ons werk, gewoon terug naar de basis en genieten.’’

Foto’s: Hanke Arkenbout

Ben je happy?

,,Honderd procent zeker. Begin dit jaar, na de drukke periode rondom mijn eerste boek, dacht ik wel eens: ben ik wel blij? Ik vond alles zo leuk om te doen, dat ik soms wel eens doordraafde. Mijn blog, de tuin, mijn werk, ik was eigenlijk altijd wel bezig met iets. Mijn vriend vertelde me dat zelfs wanneer ik thuis was, ik er toch niet echt met mijn hoofd bij was. Ik denk nu veel bewuster na over hoe ik het rustiger aan kan doen. Ik maak een planning wanneer ik lekker kan relaxen en wanneer ik helemaal los mag gaan in mijn werk. Ik kan nu wel echt zeggen dat ik gelukkig ben ja. Zeker ook als ik hoor dat mensen trots op me zijn en door me geïnspireerd raken. Daar doe ik het echt voor.’’

Anderen lezen ook:  Verwen haar extra goed met Moederdag

Wat heb je nog voor ons in petto?

,,Nou, ik ga me komend jaar denk ik echt weer eens volledig op mijn moestuin focussen, waar het ook allemaal begon, my stress free zone. Ik zou het wel nog heel erg leuk vinden om een kinderboek over moestuinieren te schrijven. Dat wordt misschien wel mijn eerstvolgende grote project. Maar 2019 staat in het teken van mijn tuin. Ik ben ook echt wel ontwikkeld als moestuinier. Eerst probeerde ik zoveel mogelijk verschillende gewassen te kweken, maar nu ga ik me echt richten op de groenten die ik zelf erg lekker vind en die soorten wat meer uitbreiden. Ik maak van tevoren een moestuinplan en een zaai- en oogstkalender, waarin staat wat ik wanneer ga zaaien en op welke plek. Op die manier kan ik door het jaar heen gewoon heel bewust met mijn tuintje bezig zijn en lekker tuinieren.’’

De rest van het artikel lees je in De Tuin op Tafel 1 – 2019. Nu in de winkel of te bestellen via www.vipwinkel.nl