Als je in de middag wat lekkers wil snacken, is het verstandig om voor een gezond tussendoortje te gaan.
Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en veel tijd te kosten. Wij geven je een aantal ideeën zodat je verantwoord kan snacken.

Noten
Ongebrande, ongezouten noten zijn ontzettend gezond. Je kunt ze vrijwel in iedere supermarkt of toko krijgen. Hazelnoten, walnoten, amandelen, macadamia-, pecan en paranoten zijn rijk aan voedingsstoffen. Als je een walnoten- of hazelnotenboom hebt, kun je ze ook nog uit eigen tuin eten. Ze zitten vol met eiwitten en goede vetten.

groenteRauwe groenten met dip
Snijd een paar reepjes van je paprika, of plakjes van je komkommer en dip dit lekker in een gezonde dip (bijvoorbeeld hummus). Naast komkommer en paprika kun je natuurlijk ook dippen met wortel, tomaat of nog vele andere groenten. Wil je liever een frisse dip? Kies dan voor een magere yoghurt/komkommer dip.

GroentechipsGroentechips
We lieten jullie al eerder een receptje van groentechips zien. Deze gezonde chipjes zijn simpel zelf te maken en ontzettend lekker om tussendoor te snacken.

BananenbroodBananenbrood
Ook bananenbrood hebben we al eerder behandeld op de website. Het is een perfect tussendoortje in plaats van een plakje cake. Suikervrij en erg lekker! Naast bananencake kun je bijvoorbeeld ook bananenmuffins maken.

appelsFruit
Fruit kan en mag natuurlijk altijd. Het is een beetje voor de hand liggend maar fruit is een van de gezondste tussendoortjes die je maar kan bedenken. Twee stuks fruit per dag zorgen ervoor dat je genoeg vitamine binnenkrijgt.

Anderen lezen ook:  Pimentónburgers

Pure chocoladePure chocolade
Als jij een echte chocoladeliefhebber bent en dit niet kan laten staan, kies dan voor pure chocolade. Hoe puurder, hoe gezonder. Een stukje op zijn tijd kan geen kwaad, maar eet het met mate.