Courgette ‘Bianca di trieste’

De groeiwijze van deze courgettevariëteit is gelijkaardig aan die van zijn groene broertje. Alleen zijn de vruchten opvallend lichter van kleur. Men verkoopt ze als witte courgettes, maar dat zijn ze natuurlijk niet helemaal. Ze zijn eerder lichtgroen en hebben lichte strepen op de vruchthuid.

Grote gulzige plant
Het wordt een grote plant die in volwassen stadium al snel een diameter van om en bij de anderhalve meter kan bereiken. Hij groeit het liefst in de zon en verlangt tijdens droge periodes af en toe wat extra water (om de dag is vaak voldoende dan). Courgettes zijn daarboven gulzige planten en hebben een grote voedselbehoefte. De vruchten zijn langwerpig, de plant zeer productief.

Ziekten en belagers
Courgettes hebben het meest last van meeldauw of, zoals we dat in de volksmond noemen, witziekte. Veel kun je er niet tegen beginnen. De schimmel tref je het vaakst aan op het eind van de zomer, wanneer het vochtiger begint te worden.

Oogsten en bewaren
Size matters! Van nature uit worden courgettes kilovruchten. Maar wij eten ze het liefst in een jong stadium, wanneer ze 10 tot 15 centimeter groot zijn. Vaak oogsten betekent ook een grotere opbrengst. Hoe vaker je plukt, hoe meer vruchten de plant zal produceren.

0 Comments
Previous Post
aardpeerscheuten
Next Post
vogelvriendelijke planten