De, nu nog, groene druiventrosjes beloven veel goeds! Voor nog meer oogst, is het verstandig je druif in de zomer wat uit te dunnen.

Druif als extraatje
Alleen al om zijn blad zou je een druif willen planten, want het is prachtig van vorm. De druiven, die ook in ons land rijp worden als de zomer meewerkt, zijn een heerlijk extraatje.

Een druif is wel een onstuimige groeier. Wijnboeren telen de planten vaak langs horizontale draden om ze beter in toom te kunnen houden. In de siertuin zien we hem ook vaak tegen muren of pergola’s.

Snoeien
Om vruchten van goede kwaliteit te krijgen, hoef je maar een of twee trossen per scheut aan te houden. Tijdens het groeiseizoen worden er alsmaar nieuwe zijscheuten gevormd; kort die stelselmatig in tot op één blad. Zo komt de energie van de plant ten goede aan de druiventrossen.

Nog meer zon
Door het uitdunnen krijgen de druiventrosjes ook meer licht, waardoor ze beter op smaak komen. Eind zomer kun je nog wat extra blad wegknippen om de trossen meer zon te geven.

Meer informatie over het kweken en oogsten van druiven vind je in het augustusnummer van het magazine De Tuin op Tafel. Het magazine ligt vanaf 27 augustus in de winkel!

Anderen lezen ook:  5 eetbare planten voor de stadstuin