Van courgettes kun je de bloemen ook eten. Maak eens een keer wat anders en verras je huisgenoten eens met gefrituurde courgettebloemen gevuld met ricotta en Parmezaanse kaas.

Ingrediënten
– 12 verse courgettebloemen
– 200 gram bloemige aardappelen
– 150 gram courgette
– 2 el olijfolie
– 1 knoflookteentje
– 100 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
– 250 gram ricotta of kwark
– zout, peper uit de molen
– 1 liter plantaardige olie, voor het frituren

Voor het beslag
– 2 eieren
– 50 gram bloem
– 4 el koud water

Bereiding
Was de courgettebloemen voorzichtig, laat ze op keukenpapier uitlekken, dep ze droog en verwijder de stamper in het midden. Schil de aardappelen en rasp ze. Was de courgette en rasp deze eveneens. Verhit de olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag en bak de geraspte aardappel al roerend ongeveer 3 minuten. Doe er dan de courgette bij en laat 1 minuut meebakken. Schil het knoflookteentje en pers het boven het mengsel uit.

Roer de Parmezaanse kaas en de ricotta door het mengsel en breng goed op smaak met zout en peper. Schep de vulling voorzichtig met een lepel in de bloemen of doe het mengsel in een spuitzakje met een grote tuit en spuit het in de bloemen. Sluit de bloemen door de punten van de bloemblaadjes ineen te draaien.

Doe de twee eieren, de bloem en het water in een kom en meng alles tot een glad beslag. Verhit de olie in een pan en doe na verloop van tijd een ‘temperatuurtest’: steek de steel van een houten lepel in de olie. Als er belletjes opstijgen, is de olie heet genoeg.

Anderen lezen ook:  Recept aardappeltjes met rozemarijn

Haal de gevulde courgettebloemen door het beslag, laat ze een voor een op een schuimspaan in de hete olie glijden en bak ze goudgeel. Leg ze op keukenpapier en laat even uitlekken. Verdeel ze over de borden en dien meteen op.