De kiwano, ook wel gehoornde meloen genoemd, is alleen al vanwege zijn felle oranje kleur en stekelige vruchthuid een must-have in je moestuin. De vrucht komt oorspronkelijk uit Afrika en geeft een exotisch tintje aan je moestuin.

Zaaien maar!
Zaai de kiwano’s vanaf eind maart binnen, om ze vanaf half mei op een zonnig plekje buiten te zetten. De plant doet het wel het beste onder glas, omdat hij veel warmte nodig heeft.

Bodem en voeding voor kiwano
Zorg voor een gedraineerde bodem, kiwano houdt niet van natte voeten! Tijdens de zomer geef je de plant wat extra voeding, in de vorm van organische korrel- of vloeibare meststof.

kiwano_oogst

Oogst de oranje vruchtjes
Zodra de eerste bloempjes aan de plant verschijnen, krijg je ook al snel de eerste vruchten te zien. Eerst groen en wanneer ze rijpen fel oranje. Oogst ze oranje of laat ze binnenshuis nog verder rijpen.

Decoratieve en eetbare kiwanovruchtjes
De vruchten van kiwano zijn decoratief en eetbaar. Daarvoor verlos je ze eerst van hun stevige schil. Echt een culinaire ontdekking kun je ze niet noemen, maar de vruchtjes zijn lekker fris en zelfs te gebruiken bij dessertbereidingen.

kiwano_decoratief_748

 In het magazine De Tuin op Tafel vind je meer inspiratie en informatie over de moestuin.

Anderen lezen ook:  Voorjaarsklusjes in de moestuin