Moestuininspiratie: 3 handige tips

koude bak

De moestuin anno 2017 mag naast functioneel ook mooi zijn. Het oog wil ook wat, vind je niet? Met een aantal kleine aanpassingen creëer je een aangename en rustige omgeving. Voor jezelf, maar ook voor anderen. Van een koude bak tot terracotta potten en vlijtig vlechtwerk.

Het nut van een koude bak
Wie geen kas heeft, heeft vast wel ergens in de tuin een koude bak staan. Of je hebt ze allebei, dat kan natuurlijk ook. Al jaren hoort hij thuis in de moestuin, waar hij dienst doet als onverwarmde ruimte om bloemen, groenten en kruiden voor te kweken. De bak is 30 tot hooguit 50 centimeter hoog en wordt onder andere afgedekt met oud glaswerk of polycarbonaat. Meestal bestaat de bak uit hout of plastic, maar je kunt hem ook maken met stenen. Dat ziet er vaak nog imposanter uit.

Terracotta potten zijn terug van nooit echt weggeweest
Een van de trends voor dit jaar is het gebruik van terracotta potten. Ze werden lange tijd als oubollig en overbodig beschouwd, nu zijn ze helemaal terug van nooit echt weggeweest. Je kunt ze schilderen, maar verweerd zien ze er vaak nog het mooist uit. Je vindt ze in het klein en zeer groot. De natuurlijke kleuren zorgen ervoor dat de potten perfect gecombineerd kunnen worden met andere tuinelementen en daardoor veelzijdig te gebruiken zijn.

potten

Creëer hoogte met bamboestokken
Om een moestuin niet te dicht bij de grond te houden is het belangrijk om door middel van bamboestokken ook iets in de hoogte te gaan doen. Je zult zien dat de omgeving er plots helemaal anders gaat uitzien. Met bamboestokken kun je leuke constructies maken waar onder andere bonen en erwten tegenaan groeien. Je kunt ze ook gebruiken om pompoenen te leiden.

klimmen bamboestok

Meer handige tips voor de moestuin?
De nieuwste editie van De Tuin op Tafel ligt vanaf nu in de winkel!
Neem hier een voordeel abonnement.

0 Comments
Previous Post
Next Post
salie recept