Gezond eten hoeft helemaal niet duur te zijn of van ver te komen. Deze ‘superfoods’ kweek je gewoon in eigen tuin, zijn supergezond en zorgen voor kleur op je bord!

1. Aardbei
De aardbei is gezond vanwege het hoge vitamine C gehalte. Vitamine C neutraliseert schadelijke stoffen en versterken je immuunsysteem. Dit fruit bevat foliumzuur wat beschermt tegen hartkwalen.

bosbessen12. Bosbessen
Bosbessen zijn rijk aan vitamine C, bevatten anthocyanine en meer  antioxidanten dan de meeste  soorten groente en fruit. Gezegd wordt dat bosbessen ontstekingsremmend werken, het risico op hart- en vaatziekten verkleinen en je jong houden… als dat geen superfood is!

frambozen3. Frambozen
Niet alleen bosbessen maar ook frambozen bevatten een hoop antioxidanten, vitaminen en mineralen. Er wordt zelfs beweerd dat de vrucht een geneeskrachtige stof bevat, die in die hoeveelheden tot nu toe in geen enkel ander voedingsmiddel is gevonden.

appels14. Appels
Ook appels bevatten veel antioxidanten, vitamine C, vezels en mineralen. Daarnaast bevatten appels zeer weinig calorieën. Er zijn verschillende soorten appels en niet iedere appel heeft dezelfde eigenschappen. Door verschillende soorten appels te consumeren krijg je een rijk pallet aan antioxidanten binnen.

rodebieten5. Bieten
Het rode pigment van bieten bevat antioxidanten die het risico op hartklachten verkleinen. Rode bieten zijn erg gezond voor mensen met bloedarmoede. De groente bevat veel kalium, magnesium, foliumzuur, betaïne en nitraat. Nitraat is een stof die de bloedvaten verwijdt, waardoor er meer bloed en zuurstof naar de spieren gaat.

pompoen6. Pompoen
Pompoen bevat veel vitamine A. Ook heeft de pompoen een hoge dosis vitamine C wat goed is voor de weerstand. De omega3-vetten die een pompoen bevat zijn goed voor de hersenen. Daarnaast is deze groente een natuurlijke onstekingsremmer vanwege zijn antioxidanten.

Anderen lezen ook:  Alles over kolen kweken in de moestuin