In de zomer kunnen we weer volop genieten van het mooie weer. Leg een leuk kleed buiten en organiseer een gezellige picknick met ingrediënten uit eigen tuin. In deze picknick serie helpen we je op weg met een lekker gerechtje, een verfrissend drankje en een creatief toetje. We beginnen met de bekende boterham pindakaas, maar dan met een zomerse twist.

Ingrediënten:
– gesneden bruin brood
– een schaaltje bramen en frambozen (ongeveer 5 à 6 per boterham)
– een bolletje mozzarella
– een paar takjes munt

Voor de pindakaas:
-250 gram ongezouten pinda’s
-4 lepels pindaolie
– zeezout (eventueel)

Bereiding:
Stop de pinda’s met de pindaolie in de keukenmachine, mix net zo lang totdat er een glad geheel ontstaat, voeg eventueel wat zout toe. Schep de pindakaas in een afsluitbare glazen pot. Houd je van een beetje crunchy, dan kun je nog wat stukjes pinda door het mengsel mengen.

Bestrijk de boterhammen met de pindakaas. Snijd de mozzarella in schijfjes en leg er ongeveer 5 op ieder boterham. Versier de stukjes mozzarella met de frambozen en bramen. Leg voor een frisse smaak een takje munt op iedere boterham.

 Tips&Tricks:
Verpak de boterhammen in papier en doe er een leuk lintje met naamkaartje om. Houd je nog wat pindakaas over? Deze kun je in de koelkast ongeveer nog twee weken bewaren.

 

 

 

 

Anderen lezen ook:  Rabarberlimonade