Niet alleen de moestuin verrast je met buitengewone groente, ook de fruittuin schotelt je graag een paar bijzonderheden voor. Meestal courant, maar af en toe ook een aantal uitzonderingen. Blauwe bessen, bijvoorbeeld. Of gele herfstframbozen en de enige echte goji-bes.

gele herfstframboos

1. Gele herfstframboos ‘Fallgold’: Op het eerste zicht geen buitengewone bes, ze komt wel vaker voor. Toch is deze gele herfstframboos een must-have in je fruittuin omwille van haar kleur. Vogels laten ze met rust, ze beschouwen de bessen als onrijp. De smaak is mild zoet en bijzonder lekker. Planten op een zonnige plek.

blauwe bes

2. Blauwe bes: Ze werden jaren geleden tot superfood gebombardeerd en vandaag zijn ze nog steeds erg gewild bij iedereen die er een gezonde levensstijl wil op nahouden. En als je over een zure grond beschikt, dan kun je ze gewoon zelf kweken! Blauwe bessen verlangen een plekje in de schaduw of halfschaduw, het liefst in een bosrijke omgeving.

goji-bes

3. Goji-bes of boksdoorn: Goji-bessen zouden ontzettend veel antioxidanten bevatten en veroveren daarom een plekje in de top 3 van meest gekochte bessen. In de supermarkt vind je ze in pakjes, gedroogd, maar in de tuin oogst je deze knalrode schoonheden. Geef ze een plekje in de zon, op een voedselarme bodem, in een droge omgeving. In de zomer bloeit de struik uitbundig, in de herfst kun je voor het eerst oogsten.

Anderen lezen ook:  Pruimen uit eigen tuin