3 vogelvriendelijke planten

vogelvriendelijke planten

Een tuin zonder vogels is ondenkbaar. Ze vormen een goed evenwicht in het ecosysteem, eten schadelijke insecten en zorgen voor aandoenlijk kijk-en luisterplezier. Maar een vogelvriendelijke tuin moet je creëren, en dat doe je door rekening te houden met een aantal factoren. Een veilige omgeving is er 1 van, maar vogelvriendelijke planten voorzien is zo mogelijk nog belangrijker. Wij selecteerden er 3!

 

liguster

1) Ligustrum ovalifolium of liguster: doet vooral dienst als nestgelegenheid voor onder andere merels, maar is ook ideaal als beschutting voor gevaar, weer en wind. Na de bloei vormt liguster zwarte bessen die vogels in een mum van tijd opeten.

gelderse roos

2) Viburnum opulus of Gelderse roos: een ideale plant om vogels in je tuin te lokken. De heester produceert witte bloemen, maar vormt daarna intens rode bessen waar onder andere merels, lijsters en duiven gek op zijn.

blauwe regen

3) Wisteria sinensis of blauwe regen: een sterkgroeiende klimplant die je pergola bedekt en bloeit met opvallend blauwe bloemen (die minstens even opvallend lekker geuren). Vogels vinden er een nestplaats en schuilen er vaak voor gevaar, weer en wind. Let op: winterhard, maar niet wintergroen!

0 Comments
Previous Post
Next Post
rattenstaartjes