Met een moestuinbak van Ecotuintje kun je op een klein stukje grond je eigen groenten kweken. Ideaal voor een beginnende moestuinier. Eten uit eigen tuin is heerlijk en het is leuk om je eigen groenten te zien groeien. Maak het jezelf in het begin niet te moeilijk en kies voor deze makkelijke gewassen. 

Radijsjes

Met radijsjes kun je bijna niet de mist ingaan. Het is een licht pittige groente die je uit het vuistje kunt eten, maar ook door de salade kunt mengen. Radijsjes kun je het best in het voorjaar vanaf april zaaien, wanneer er geen nachtvorst meer is. Zaai ze op een zonnige plek. Je zult zien dat het gewas makkelijk en snel groeit. Na enkele weken kun je al oogsten. Bij het oogsten trek je de knol voorzichtig aan het loof uit de grond. Snijd het loof er gelijk af om de smaak te behouden.

Courgette

Een courgetteplant kan groot worden, maar als je er genoeg plek voor inruimt, dan kun je courgettes ook in een moestuinbak kweken. Het is een makkelijk gewas en je kunt er veel van oogsten. Courgettes zijn er in diverse kleuren, maten en vormen, zoals de bolcourgette. Met deze variant kun je heel eenvoudig een gevulde courgette maken. Zaai courgettes vanaf half mei op een zonnige plek.

Wortels

Wortels zijn perfect om in een moestuinbak te kweken, bijvoorbeeld zomerwortels. Zomerwortels zijn zoet van smaak. Zorg dat de grond goed is losgemaakt voordat je de zaden in de grond zaait. Zo krijg je rechte en lange wortels. Wil je dikkere wortels? Plaats de plantjes dan op genoeg afstand van elkaar. Hoe meer ruimte, hoe dikker ze worden.

Anderen lezen ook:  Nieuwe tuin? Tuin aanleggen doe je zo!

kweken in een moestuinbak

Snijbiet

Ook snijbieten zijn toegankelijke groenten om mee te starten in je moestuin. Snijbiet groeit snel en je hebt ze in allerlei kleuren. De smaak heeft iets weg van spinazie en bieten en het is een heerlijke toevoeging aan salades of een roerbakgerecht. Zaai de snijbiet op een zonnige plek of in de halfschaduw. Door vaak te oogsten, zal de plant blijven groeien. De snijbiet heeft veel water nodig, maar verder is het een makkelijk gewas om mee te beginnen.

Sla

Sla is niet alleen lekker en gezond, maar ook niet al te moeilijk om zelf te kweken. Sla is er in diverse soorten en maten: van ijsbergsla tot kropsla en van krulsla tot pluksla. Veel soorten kun je kweken in een moestuinbak. Sla groeit snel, waardoor je al snel kunt oogsten. Sla kun je niet al te lang bewaren, dus zorg ervoor dat je niet te veel sla in een keer hebt. Je kunt de zaaimomenten spreiden, zodat je niet alles op hetzelfde moment hoeft te oogsten.

Moestuinbakken van Ecotuintje

Ecotuintje levert duurzame moestuinbakken en -tafels. Hierin kweek je de lekkerste groenten en kruiden. Ecotuintje levert ook alles voor duurzaam en biologisch moestuinieren, van biologische zaden en turfvrije moestuingrond tot vegan bemesting en plasticvrij worteldoek. Kortom, de webshop voor de milieubewuste moestuinfan.

Ecotuintje
Huijbergseweg 34
4708SG Roosendaal

(bezoek alleen op afspraak)

info@ecotuintje.nl

Tel +31 85 1303276 (op werkdagen van 10 tot 17u)