Ben jij ook van mening dat de moestuin een beetje kleur mag hebben? Dan kun je met bloemen wonderen verrichten. Een moestuin moet immers niet alleen uit gewassen bestaan, of wel soms? Wij sommen 5 bloemen op die je instant happy maken!

Oost Indische kers

1. Oost Indische kers: De koningin van de eetbare (moestuin)bloemen. Je vindt ze in ontzettend veel kleuren, zelfs de bladeren zijn decoratief. Voorzaaien vanaf april in potjes, of vanaf mei meteen in de vollegrond. Oost Indische kers groeit hard en kruipt of klimt tussen je gewassen. De bloemen en bladeren zijn eetbaar. Ze fungeren als vangplant voor bladluizen. Zaait zichzelf elk jaar rijkelijk uit.

Zinnia

2. Zinnia: Deze bloem is een echte parel, ze bloeit haast de hele zomer lang – en dat onafgebroken. Je zaait Zinnia voor in april om vanaf mei te planten. We onderscheiden enkele en dubbele bloemen. Bijen, hommels en vlinders zijn er dol op!

Tagetes of Afrikaantje

3. Tagetes of Afrikaantje: Alweer een klassieker van formaat. Tagetes bloeit met kleine of grote bloemen, meestal intens oranje, geel of tweekleurig. Zaaien vanaf eind maart, planten in de moestuin vanaf mei. Afrikaantjes – zoals ze in de volksmond worden genoemd – houden bodemaaltjes op een afstand.

Calendula of goudsbloem

4. Calendula of goudsbloem: Net als Oost Indische kers duikt deze plant elk jaar ergens op, als je ze eenmaal in de tuin hebt gehad. Van Calendula wordt homeopathische zalf gemaakt – vanwege haar medicinale eigenschappen, maar ook oliën om de huid te herstellen. Je zaait goudsbloem vanaf april, de bloemen verschijnen al in mei en juni.

Anderen lezen ook:  Zomerfruit en groenten invriezen

Akelei

5. Akelei: Deze vaste plant (tweejarige) lijkt op het eerste zicht niet een bloem die je in de moestuin terug vindt, maar het tegendeel is waar. Akelei bloeit het hele voorjaar en zorgt voor kleur vanaf april tot juni. Na de bloei verschijnen de zaaddozen, die elk jaar voor de verspreiding van de plant zorgen. Geef akelei een plekje in de zon of halfschaduw. Erg geschikt als snijbloem.