Je kunt niet alleen tomaten in de kas kweken, je kunt ze ook in een pot planten. Geef ze dan het zonnigste plekje, voorzie af en toe water en oogst al vanaf juli en augustus. Wij sommen 5 tips op, om je pottomaatjes met succes te oogsten!

  1. Tomaten in een pot geef je vaker water dan de planten die je in de kas of openlucht hebt staan. Bij warm weer is elke dag water geven aan te raden.
  2. Mini pottomaatjes dief je niet, ze worden amper 20 tot 30 centimeter hoog. Grote struiken, die rechtop groeien dief je echter wel. Ze vormen okselscheuten die je plant een chaotische indruk geven.
  3. Breng een laagje cacaodoppen aan, op het grondoppervlak. Dat houdt onkruidgroei tegen, maar houdt ook langer het vocht vast in de grond.
  4. Vermijd dat er water op de bladeren van je planten staat. Dat werkt schimmels in de hand. Bescherm ze tegen hevige regenval.
  5. Bladeren die de vruchten belemmeren om licht te zien kun je gerust verwijderen. Verwijder echter niet te veel bladeren, de plant moet aan fotosynthese kunnen doen.