Ga je mee naar Apulië in de ‘hak’ van de Italiaanse laars? In deze vruchtbare streek bezoeken we het charmante Lecce, de broodbakovens van Altamura, doen we mee aan proeverijen, én koken we zelf streekgerechten, samen met Italiaanse grootmoeders. Italië op zijn best! De reis wordt geleid door onze ervaren reisleider Will Christiaanse.

Programma

Op de eerste dag reizen we vanaf Schiphol naar Bari, waarna we naar ons hotel Masseria Baroni Nuovi in Salento gaan. We worden ingewijd in de geheimen van het persen van olijfolie en een proeverij mag uiteraard niet ontbreken. Dag twee; we bezoeken de lokale markt en leren daarna tijdens een wandeling alles over olijfbomen en olijfproductie. We lunchen deze dag aan de Adriatische zee. Dan volgt onze eerste kookles op de Masseria.

Op dag drie leren we alles over lekkernijen uit de streek in Altamura. ’s Avonds genieten we van ‘fornello pronto’ een lokale specialiteit. De volgende dag gaan we weer koken, samen met Italiaanse grootmoeders en een chef-kok. Daarna kunnen we onze gerechten heerlijk oppeuzelen. Op de vijfde dag rijden we naar Maglie waar we ’s avonds dineren in een enoteco of wijnbar.

Op de zesde dag gaan we oogsten. We leren van olijfboeren van alles over het telen, plukken en persen van olijven. We volgen ’s middags weer een kookcursus waarmee we onszelf van een heerlijk diner voorzien. De zevende dag is ter vrije besteding en op de achtste dag reizen we na het ontbijt naar huis. Je krijgt een mooi aandenken mee!

apulië

Informatie

Deze geheel verzorgde rondreis kost € 1.395 p.p.

Anderen lezen ook:  4x een cadeau voor iemand met groene vingers

 

Inbegrepen:

– Vlucht Transavia à Amsterdam – Bari – Amsterdam

– 15 kg ruim- en 10 kg handbagage

– 7 overnachtingen in 4* Masseria Baroni-Nuovi in Salento

– Transfer en rondreis per touringcar

– Nederlandse reisleiding

– Entree Matera, plus lokale gids

– 2 olijfproeverijen

– 4 x halfpension, incl. aperitief eerste avond

– 2 kooklessen (incl. lunch en diner)

– 1 diner Fornello pronto

– 1 pizza diner Locrotondo

– 1 diner in enoteca Lecce

– Bezoek en proeverij in een broodfabriek in Altamura

– Fles olijfolie en boekje met recepten

 

Niet inbegrepen:

– Fooien, dranken en persoonlijke uitgaven

– Niet genoemde excursies en entreegelden

– Annulerings- en reisverzekering

 

Klik hier voor het complete programma, meer informatie en boekingen.