Fruitbomen zijn erg populair in Nederland. Dat is logisch te verklaren, want wanneer je bomen met eetbare vruchten aanschaft sla je twee vliegen in één klap. Je koopt een vrucht of fruitboom om de tuin een meerwaarde te geven en daarnaast kun je ook nog eens genieten van de vruchten van deze fruitbomen door ze te consumeren.

Bij Bomenbezorgd.nl hebben we een breed assortiment vrucht- en fruitbomen. Van zelfbestuivende fruitbomen tot niet zelfbestuivende fruitbomen. Appelbomen, perenbomen, kersenbomen, pruimenbomen, walnotenbomen en tamme kastanjebomen zijn niet weg te denken fruitbomen uit ons assortiment! Van diverse vrucht- en fruitbomen zijn de vruchten ook zeer geliefd bij dieren.

Maar wat is de meerwaarde van het plaatsen van fruitbomen in je tuin naast de eetbare vrucht? Ten eerste geven fruitbomen de tuin wat meer volume en schoonheid. Tijdens de bloeiperiode in het voorjaar zorgt de bloesem in de bomen voor een heerlijke geur in de tuin.

Niet alleen geven de bloesems van fruitbomen een heerlijke geur, maar ze geven ook een prachtig kleurrijk aanzicht. Tijdens de bloeiperiode ontstaan de meest kleurrijke bloesems die de tuin naar een level hoger tillen. Vooral de appels en kersen doen het erg goed wat betreft kleurrijke bloesems. Het lijkt dan wel of je je eventjes begeeft in een andere magische wereld. Van rode en witte tot roze bloemen die prachtig in de tuin schitteren. Al met al zorgt een fruitboom dus voor een zeer prettige en fantastische sfeer in de tuin en leefomgeving.

Daarnaast kan een fruitboom met de juiste verzorging uitgroeien tot een volwaardige boom. Met een volwaardige fruitboom kun je ieder jaar na de bloei de meest smakelijke vruchten plukken. Fruitbomen zijn de ideale bron van verschillende vitamines, zoals A en C. Deze vitamines helpen bijvoorbeeld bij het tegengaan van infecties, zoals verkoudheid en griep.

Anderen lezen ook:  Fleur je balkon, terras of tuin op en vier Pasen buiten!

Een ander voordeel van fruitbomen is de zelfvoorziening die je kan creëren. Het komt steeds vaker voor dat mensen proberen wat minder afhankelijk te worden van producten en diensten van buitenaf. Dit geldt uiteraard ook voor fruit. Door het aanschaffen van verschillende fruitbomen ben je minder afhankelijk van de groente- en fruitboer. Je kunt immers je eigen appels, peren en kersen kweken. Ideale gelegenheid dus!

Een belangrijk element van fruitbomen is daarentegen natuurlijk wel de bestuiving. Sommige soorten fruitbomen kunnen zichzelf bestuiven en hebben geen andere fruitboom als buurman nodig. Daarentegen kan het voor zelfbestuivers alsnog helpen om te worden bestoven door andere fruitbomen om meer en grotere vruchten te krijgen. Of een fruitboom zelfbestuivend is, staat bij elke fruitboom aangegeven onder de specificaties.

Bij niet-zelfbestuivende fruitbomen werkt dit uiteraard anders. Welke bomen elkaar kunnen bestuiven, hangt sterk af van de bloeiperiode. Uiteraard is het zo dat appels elkaar bestuiven en peren elkaar ook. Het is zeer belangrijk dat de bloeiperiodes van de fruitbomen met elkaar overeenkomen. In deze overlappende periode kunnen de bomen stuifmeel ontvangen van de andere bomen.
Één van de beste bestuivers zijn wel de sierappels, sierperen en sierkersen. Deze bomen hebben namelijk een erg lange periode waarin ze beschikken over bloemen. De lange periode van bloemen zorgt dat er een lange tijd stuifmeel geleverd kan worden voor de bevruchting van fruitbomen.

Kwekerijen gebruiken sierfruit vaak vanwege deze reden. De sierfruitbomen worden daarbij tussen de andere fruitbomen gezet. Sierfruit verbetert dus de bestuiving van frietbomen.

 

Bomenbezorgd.nl webshop