Groenten een tweede leven geven, je ziet het de dag van vandaag wel vaker gebeuren. Niet omdat je er een kilo-oogst van moet verwachten, maar eerder om samen met de kinderen of kleinkinderen aan de slag te gaan. Het leert hen hoe de natuur écht werkt, en het kan allemaal in amper 2 tot 3 weken tijd. Wij geven tips.

knoflook planten

1. Knoflook: is de ideale groente om opnieuw te laten groeien. Je stopt een aantal teentjes in een klein potje met aarde, je geeft af en toe water en je zet ze op een zonnig plekje in de keuken. Na een week zie je de eerste scheuten al tevoorschijn komen. Je oogst dan geen bol, zoals dat klassiek de bedoeling is, maar je eet de frisgroene scheuten – die je rauw in salades kunt verwerken.

2deleven2

2. Romeinse sla: is een topper in deze categorie. Want niet elke slasoort is uiteraard geschikt. De restjes van de sla zet je in een schaaltje met water en rest spreekt voor zich. Na een 2-tal weken vormt ze nieuwe blaadjes, die je samen met de kinderen kunt oogsten.

selder planten

3. Selderij: de klassieke groene selderij kun je makkelijk opnieuw laten groeien door de wortels en het hart van de plant in een schaaltje met water te zetten. Na anderhalve week zie je de eerste bladeren opnieuw tevoorschijn komen.

Anderen lezen ook:  Moestuinklusjes in oktober