Van alle knolletjes die de moestuin rijk is, is knolcapucien één van de leukste. De plant groeit hard en klimt zich een weg naar boven – als hij eenmaal een klimrekje krijgt om tegenaan te groeien. De plant produceert eetbare knollen die pittig smaken en kleine oranje bloempjes, die in het najaar op de plant verschijnen.

Planten vanaf april
In april kun je niet alleen zaaien, je kunt ook stilaan alle knolletjes planten die je later dit jaar wilt oogsten. Knolcapucien is daar een van. Het is een gekke knol die je in veel kleuren vindt en best wel verrassend uit de hoek komt. De structuur van de knol is binnenin vlezig en vergelijkbaar met radijs of rammenas.

Over smaak en hoe je ze plant
De smaak is pittig en erg lekker in salades of gewoon op een gezonde sandwich. Maar ook de blaadjes en op het eind van het seizoen zelfs de bloemen zijn eetbaar. Knolcapucien plant je in aparte potjes. Geef water en zet op een zonnige plek in je kas of bij een raam in de woonkamer. De jonge scheuten komen na gemiddeld anderhalve week tevoorschijn en groeien snel. Plant in de moestuin na de ijsheiligen (15 mei) om eventuele late vorstschade te voorkomen.

Anderen lezen ook:  Gras als mulch