Vaak worden de woonkamer en tuin als twee losse ruimtes gezien. Dat is zonde, daar de tuin zich uitstekend leent als verlengde van een fraai ingerichte design woonkamer. Zeker nu mensen vaker vanuit huis werken, is de tuin steeds belangrijker geworden. Al vroeg in het voorjaar drinkt men er een kop koffie, wordt er met het hele gezin geluncht en sluit men er de dag af onder een heater. Hoe laat je de tuin het verlengde van de woonkamer zijn? Of andersom, op welke manier haal je het natuurlijke van een tuin naar binnen in de woonkamer? In dit artikel lees je er meer over.

Trek de design woonkamer door richting het terras 

In veel tuin grenst het terras aan de woonkamer, waarbij men door een schuifpui of losse deuren naar buiten komt. Een logische keuze! Zorg dat de stijl van het terras, zowel qua tegels als qua meubilair, past bij de stijl die je binnen je woning gebruikt. Een design woonkamer heeft vaak een luxe karakter, waarbij verschillende materialen en kleuren met elkaar worden gecombineerd. Denk aan de combinatie van een stoere stalen deur met glas en een houten visgraat vloer. De vloer wordt vaak voorzien van een groot kleed, om de ruimte een warme uitstraling te geven.

Een dergelijke inrichting trek je door richting de tuin, door het terras van keramieken tegels te voorzien in een kleur passend bij die van de houten visgraat vloer in huis. Onder meer een olijfkleur of bijvoorbeeld lichtgrijze tegels passen hier vaak goed bij. Plaats op het terras een aantal stoere tuinmeubelen, met bijvoorbeeld een zwart RVS onderstel. Op het terras mag een buitenkleed niet ontbreken om dit verder aan te kleden.

Anderen lezen ook:  3 tips voor meer dieren in je tuin

Haal het mooie van buiten naar binnen 

Andersom kun je het mooie uit de tuin naar je design woon- en eetkamer halen, door bijvoorbeeld een aantal grote kamerplanten in je interieur te verwerken. Ze geven de ruimte kleur en zorgen voor voldoende zuurstof. Of kies voor een donkere, groene kleur verf op de wanden in de woonkamer. Een accentkleur als deze past niet alleen goed bij de tuin, het geeft het interieur daarbij karakter. Dat geldt ook voor het gebruik van verschillende natuurlijke materialen, waarmee je het leven buiten naar binnen haalt. Denk hierbij niet alleen aan het gebruik van een houten vloer in huis, maar bijvoorbeeld ook aan een stoer hardhouten dressoir. Of een bijzettafel gemaakt van een boomstam!