Dat je door een moestuin kan genieten van allerlei fruit en groenten van eigen bodem, is natuurlijk heerlijk. Maar dat een moestuin daarnaast ook schitterende groene oases zijn, ontdekten we dit jaar tijdens onze ‘Mooie Moestuin Maandagen’ op Instagram. Een van de trouwe inzenders is Wendy de Haan (32). Met de prachtige foto’s van haar tuin ‘Oan It Sud’, maakte ze ons nieuwsgierig naar haar hele tuin én verhaal. In De Tuin op Tafel 04 lees je het hele verhaal en hieronder een voorproefje!

mooie moestuin wendy

Met het hele gezin

Op de tuin van Wendy is het een gezellige drukte, want moestuinieren doen ze met het hele gezin! Vriend Eelco (37) helpt met het bouwen van constructies, dochter Sofie (5) vindt het heerlijk om te zaaien en te planten en zoon Luuk (3) is van de afdeling testen en proeven; hij duikt dagelijks de mooie moestuin in om te kijken of er nog wat te snoepen valt van de frambozen, aardbeien of snackkomkommers.

Acht courgetteplanten

Wendy’s moestuin is ruim 150 m2 groot en ligt in hun ruime achtertuin in het Friese Surhuizum. Wendy begon haar tuin in 2019. “Ik startte met twee moestuinbakken vol met courgettes, pompoenen en sla. In mijn enthousiasme had ik acht (!) courgetteplanten geplant, dus we konden tegen het einde van de zomer geen courgette meer zien”, lacht ze. In het seizoen van 2020 volgden er dus een moestuinplan en vier extra moestuinbakken en in 2021 heeft Wendy de tuin verlengd met een pluktuin.

Alles mag

Het motto in de tuin van Wendy is dat niks moet en alles mag. “Ik probeer de natuur haar gang te laten gaan. Door al het overhangende groen zijn mijn paadjes daardoor rond augustus nog maar moeilijk begaanbaar. Dit laat ik op zijn beloop omdat ik er anders te veel werk van heb en het heeft ook wel zijn charme vind ik. Als ik voel dat het me stress oplevert, omdat er te veel dingen moeten in m’n hoofd, dan pak ik wel eens bewust een boek en ga in de hangmat liggen. De dag erna kijk ik er dan weer een stuk relaxter naar. Afstand nemen is dus soms ook wel eventjes goed, de natuur redt zichzelf wel.”

Anderen lezen ook:  Ken je rattenstaartjes al?

mooie moestuin wendy

Fotoshoots in de bloemenweide

En dat de natuur zich zelf wel redt, wordt welduidelijk op de prachtige foto’s die Wendy in haar tuin maakt. Al haar planten zet ze met liefde op de foto, want naast moestuinier, was ze altijd al hobbyfotograaf en is ze sinds dit jaar ook fotografe onder de naam ‘Oan It Sud’. Wendy focust zich op het fotograferen van het buitenleven en verzorgt onder andere fotoshoots in hun bloemenweide.

mooie moestuin wendy

Lees het hele verhaal in De Tuin op Tafel 04 2021.

Kijk voor meer informatie over de tuin en foto’s op Oanitsud.nl of op Instagram: @oanitsud

Mooie Moestuin Maandag

Wil je meer weten over mooie moestuin maandag? Volg ons dan op Instagram en geniet op maandagavond van een portie mooie moestuinen! Ook je eigen mooie moestuin kun je hier met ons delen. Volg ons @detuinoptafelmagazine