Snijbiet is een knappe verschijning in de moestuin. Door de opvallende kleuren die de plant heeft is ze zonder twijfel een must-have voor je tuin. De plant groeit goed, snel en makkelijk, maar is vooral ook bijzonder veelzijdig in de keuken. 

Nu zaaien
Vanaf maart kun je snijbiet zaaien. Je zaait beter afwisselend voor in de kas of je zaait meteen een deel in vollegrond. Voorzaaien doe je in potjes, rechtstreeks zaaien doe je in rijtjes. Daarna uitdunnen is nodig om de plant voldoende ruimte te gunnen. Plant ze met een onderlinge afstand van 30 tot 35 centimeter. Zaai tot augustus in openlucht en tot eind september, begin oktober in de kas. Zo kun je straks de hele winter lang oogsten – afhankelijk van de temperatuur.

De ideale plek
Een voedzame zand-leemgrond is prima. Vermijd natte kleigronden, die zorgen dat het allemaal wat langer duurt en werken schimmels in de hand. Geef snijbiet een plekje in de zon en meng vooraf een flinke portie compost onder met een woelvork. In het najaar goed verteerde mest opvoeren zorgt voor extra organische voeding in het voorjaar.

Anderen lezen ook:  Tips voor oogsten in de winter