Met een pannenkoek zit je altijd goed. Ze zijn lekker, makkelijk te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. De combinatie van pittige geitenkaas en zoete bessenjam zorgt ervoor dat deze pannenkoek vol van smaak is.

Voor de pannenkoeken:
-250 gram bloem
-snufje zout
-2 grote eieren
-halve liter melk
-boter of margarine om te bakken
-1 banaan
-geitenkaas, bijvoorbeeld Président Chèvres doux

Voor de jam:
-1 kg zwarte bessen
-1 ½ kg kristalsuiker
-600 ml water

Begin een dag van tevoren met het maken van de jam. Maak de vruchtjes schoon, doe ze in een pan met 600 ml water en breng rustig aan de kook. Laat het mengsel zo’n 20 minuten doorkoken. Roer af en toe voorzichtig om; zorg ervoor dat de vruchtjes zoveel mogelijk heel blijven. Voeg de suiker toe en roer door tot alle suiker is opgelost. Laat nog een paar minuten goed doorkoken tot de jam zo dik is, dat hij in een soort dikke draad van de (schone) lepel valt. Laat de jam een beetje afkoelen en stort in schone potten. Draai de deksels erop en zet de potten op de kop weg. Als de jam helemaal is afgekoeld, zet je de potten tot gebruik in de voorraadkast.

Voor de pannenkoeken meng je de bloem met het zout, de eieren en de helft van de melk in een kom en mix het tot een glad beslag. Meng daarna de overige melk erdoor en klop totdat je een lekker luchtig beslag krijg. Laat in een koekenpan een klontje boter of margarine smelten. Pak met een diepe lepel wat beslag en giet dit in het midden van de pan. Draai met de pan zodat de gehele bodem bedekt raakt met het beslag. Laat de pan op middelhoog vuur staan en draai de pannenkoek om met een spatel als de bovenkant droog is. Bak de onderkant ook enkele minuten tot dat deze lichtbruin is. Maak op dezelfde manier de rest van het beslag op.

Anderen lezen ook:  Recept: Rozenbotteljam

Snijd de geitenkaas en de banaan in plakjes. Leg wat plakjes geitenkaas op de pannenkoek en rol deze op. Versier de rol met de plakjes banaan en schep er een flinke dot jam op. Serveer drie rolletjes naast elkaar op een groot bord.

TIPS EN TRICKS: De pannenkoeken kun je warm en koud eten en zijn ook lekker om mee te nemen, bijvoorbeeld als toetje op een picknick. Je kunt het traditionele beslag ook vervangen door een beslag van havermout. Havermout is goed voor de stofwisseling en bevat antioxidanten.