Terras bij de moestuin

terras bij de moestuin

Tussen al het tuinieren door is het fijn en goed om tijd te nemen voor een pauze! Dit kan het best wanneer je eens heerlijk neer kunt ploffen op een luie stoel op een terras in je (moes)tuin.  

Pauze nemen is belangrijk

In je moestuin wil je natuurlijk zoveel mogelijk groenten, fruit, kruiden en bloemen kweken. Maar vooral wanneer je een moestuin op afstand van je huis hebt, bijvoorbeeld op een moestuincomplex, is het fijn als je zo nu en dan ook even kunt gaan zitten; je kunt hier immers zo de hele middag of avond bezig zijn. Tijdens het tuinieren merk je vaak niet hoe snel de tijd gaat, maar het is goed om na maximaal een uur tuinieren even wat te drinken en een andere houding aan te nemen. Dit kan veel rugklachten voorkomen.

Klein terras

Voor een of twee personen heb je niet veel ruimte nodig, 2 m² is al genoeg. Je kunt hier gemakkelijk twee stoelen op kwijt. Bedenk van tevoren waar dit kleine terras moet komen, in de zon, uit de zon, in de wind, uit de wind, achter in de moestuin of juist voor in de moestuin.

Groot terras

Wil je een terras waar je met wat meer mensen kunt zitten, houd dan gemiddeld 2 m² aan per persoon. Voor 4 tot 6 personen heb je dus 8 tot 12 m² nodig. Houd bij het aanleggen van het terras rekening met wat voor soort meubels je op het terras wilt plaatsen. Er is immers een groot aanbod tuinsets: van tuinsets uit het dure segment tot goedkope tuinsets. Je kunt kiezen voor een bistrosetje, een eettafel met rechte stoelen of een loungeset. Dit laatste neemt veel meer ruimte in dan een eettafel met rechte stoelen.

Tuinmeubelen opbergen

Vooral wanneer je een tuin op een moestuincomplex hebt, moet je goed bedenken waar je je tuinmeubelen opbergt wanneer het winter is. Misschien is een klein schuurtje, terrasoverkapping of afdak een optie. Natuurlijk kun je ze ook in de winter mee naar huis nemen, kies dan voor handig op te bergen en niet al te grote meubelen.

Terras aanleggen

Voor je een terras gaat aanleggen, is het belangrijk te weten wat voor materiaal en hoeveel materiaal je nodig hebt. Maak je een terras van tegels, grind, houten of kunststof planken of kies je toch liever voor gras waar je je stoelen op zet. Ieder materiaal vraagt zijn eigen grondvoorbereiding. Bereken van tevoren ook de kosten en tijd die je nodig hebt voor het aanleggen van een terras.

Let op de afwatering: zorg dat je terras iets schuin afloopt, zodat het water weg kan. Of kies voor een rooster of goot langs het terras.

0 Comments
Previous Post
ananaskers
Next Post
uien oogsten