Wil je deze zomer jouw terras of balkonnetje aankleden met leuke kruiden, en wil je eens iets anders dan peterselie of basilicum? Dan hebben wij de ideale planten voor je klaar staan. Maak kennis met ananassalie, Salvia ‘Hot Lips’ en citroenverbena!

ananassalie

1. Ananassalie: voorziet je de hele zomer lang van heerlijk geurende bladeren en bloeit vanaf september en oktober met intens rode bloemen. Die bloempjes groeien individueel op een bloemsteel en zijn bijzonder decoratief. Ananassalie bloeit onophoudelijk tot de eerste nachtvorst.

Salvia 'Hot Lips'

2. Salvia ‘Hot Lips’: nog een bijzonder lid van de salviafamilie. Deze plant bloeit de hele zomer lang met rood-witte bloempjes die op lange bloemstelen staan. Salvia ‘Hot Lips’ heeft haar naam uiteraard te danken aan de lipvormige bloemen.

citroenverbena

3. Citroenverbena of verveine: produceert aromatische bladeren die – zoals de naam doet vermoeden – een frisse citroengeur verspreiden. De geur en smaak is echter wel intenser dan citroenmelisse. Vanaf augustus komen er kleine witte bloempjes op de plant, als ze zich goed voelt in haar groeiomgeving. De bloempjes geuren niet, maar zijn uiteraard wel decoratief.

Anderen lezen ook:  Top 3 voorjaarskruiden