Het krioelt in je tuin van de insecten. Soms hebben ze geen nut, maar gelukkig zijn de meeste wel hard nodig om een goed evenwicht te behouden. Nuttige insecten zullen de schadelijke namelijk opeten, of uitschakelen. En daar zijn wij natuurlijk erg blij mee. Een overzicht van 3 toppers in moestuinland.

larve van het lieveheersbeestje

1. Larve van het lieveheersbeestje: Nu hoef je nooit meer te schrikken, als je deze rakkers ziet opduiken in jouw tuin. Ze zijn ontzettend nuttig. Nog voor ze zich ontpoppen tot überschattige lieveheersbeestjes zijn het al moordlustige diertjes. Ze kunnen tot 3 x hun eigen gewicht aan bladluizen opeten, per dag! Wees welkom, jongens!

spin

2. Spinnen: Aan alle mensen met arachnofobie, kijk even heel kort weg. Maar lees dan vooral dat spinnen ontzettend nuttig zijn in de tuin. Ze vangen vliegen en zelfs muggen in hun meesterlijke webben. Knap, toch?

roofwantsen

3. Roofwantsen: Je zou het ze niet geven, maar deze roofwantsen zijn moordlustige insecten. Ze eten onder andere de nimfen van de witte vlieg op en worden in de professionele landbouw vaak gebruikt als ecologische oplossing voor plagen.

Anderen lezen ook:  5 redenen om te starten met een pottentuin