Niet iedereen beschikt over een tuin waar de zon altijd schijnt. Of misschien heb je wel een vergeten hoekje in de schaduw, waar niets lijkt te groeien. Gelukkig zijn er kruiden die het goed doen in de schaduw of halfschaduw. Wij sommen er 3 op!

Roomse kervel

1. Roomse kervel (Myrrhis odorata): dé ideale schaduwplant voor je tuin. Roomse kervel groeit van nature in bosrijke gebieden, schaduw vormt dus geen enkel probleem. De plant bloeit met witte bloemschermen, die druk bezocht worden door insecten. Je kunt nagenoeg alles eten van de plant, met op kop de verse blaadjes in het voorjaar.

Lievevrouwebedstro

2. Lievevrouwebedstro (Galium odoratum): is naast Roomse kervel zeker ook een aanrader voor je schaduwtuin. De plant groeit oppervlakkig, maar vermeerdert zich snel. Vanaf mei en juni komen witte bloempjes op de plant die een zoete geur verspreiden.

peterselie

3. Italiaanse of platte peterselie (Petroselinum crispum): deze platbladige variant van klassieke peterselie doet het prima in een omgeving waar de zon maar af en toe schijnt. Halfschaduw is prima. Dat betekent dat peterselie gemiddeld 3 à 4 uur zonlicht per dag nodig heeft.

Anderen lezen ook:  De kruidentuin