Wie in de stad woont, of beschikt over een kleine stadstuin moet creatief zijn met planten en potten of bakken. Maar wie een eigen pottentuin maakt, moet vooral deugd hebben van het enthousiasme en het plezier dat je erin vindt. Het is een fabeltje dat een pottentuin geen werk vraagt, maar dagelijks enkele minuten aandacht voor je planten betekent tijdswinst op lange termijn. Je zal al snel merken dat je tuintje helemaal niet tijdrovend is, maar eerder leuk en ontspannend. Elke dag water geven neem je er dan graag bij, toch?

1. Een pottentuin is mooi

Ben je het beu om op een pot of bak met eenjarige bloemen te kijken? Dan is zo’n pottentuin misschien wel iets voor jou. Alles wat erin groeit is eetbaar en het oogt bovendien heel mooi. Het zorgt zo al snel voor een gezellige sfeer in de tuin of op het terras. Kies niet voor te zware potten, dan kun je ze bij regen en wind gemakkelijk onder een afdak of een van de terrasoverkappingen zetten.

2. Een pottentuin is educatief

Je bezorgt jezelf, je kinderen of kleinkinderen een les in plantengroei. Van elk groeistadium maak je een leuk leermoment. In potten kun je het proces extra goed volgen. Vergeet na het zaaien geen naambordjes bij de verschillende gewassen te plaatsen. Zo weet je precies wat er groeit in welke pot.

3. Een pottentuin is plezier gegarandeerd

Je maakt plezier door de planten dagelijks de nodige zorg te geven. Planten verzorgen werkt therapeutisch, je wordt er rustiger en vrolijker van.

4. Een pottentuin is gezellig

Je biedt je vrienden en familie – en niet te vergeten jezelf – eigen geteelde groente en kruiden aan, en dat op een terras of balkon: fantastisch, toch? Pronken is bij deze toegestaan!

5. Een pottentuin is creatief zijn met kleine ruimtes

Je kunt je eigen tuintje ook op de 8e verdieping van een appartementsgebouw aanleggen, of in de stad – waar je het moet zien te redden met een paar vierkante meter. Kleine ruimtes vormen dankzij potten en bakken geen probleem meer.

Wil je kruiden kweken, bekijk dan deze 3 kruiden voor op het terras: perfect om te kweken in potten en bakken.