Karakteristieke dorpjes, steden met een rijk verleden, een ruige rotsachtige kust met prachtige baaien, vriendelijke bevolking en een heuvelachtig landschap, mooie tuinen en parken… Malta heeft het allemaal! We maken kennis met de sfeervolle hoofdstad Valletta. In de historische Drie Riddersteden bepalen de bastions en forten het beeld en in Marsaxlokk zien we de karakteristieke vissersbootjes in de vissershaven liggen. In de ‘stille stad’ Mdina bespeuren we de Arabische invloeden en uiteraard mag een bezoek aan het authentieke eiland Gozo niet ontbreken.

Deze reis van 8 t/m15 mei 2023 wordt georganiseerd door TUI Reizen en begeleid door tuinenkenner en ervaren reisleider Will Christiaanse. Je kunt de reis meteen boeken. Zo ziet het programma eruit:

Dag 1 – 8 mei: Amsterdam – Malta

We vliegen vandaag van vliegveld Schiphol naar het vliegveld Luqa op Malta. Na aankomst worden we ontvangen door onze lokale agent en volgt de transfer naar ons 4**** Hotel Dolmen aan de kust van St. Paul’s Bay met een panoramisch uitzicht op zee. Alle kamers zijn voorzien van airco, minibar, satelliet-tv en gratis mineraalwater. De meeste kamers hebben een balkon met uitzicht op zee. Het buffetdiner is inclusief lokale wijn, bier, frisdrank of water.

Dag 2 – 9 mei: hele dag excursie Valetta

Vandaag bezoeken we Valletta, de hoofdstad van Malta, waar we o.a. de St. Janskathedraal zien. Ook bezoeken we de Malta Experience, een dia presentatie over de geschiedenis van Malta. Verder bezoeken we de Upper & Lower Barrakka Gardens. Vervolgens de Msida Bastion Historic Garden, Argotti Gardens en Independence Garden.
Diner en overnachting in ons hotel.

Dag 3 – 10 mei: hele dag excursie Gozo

We gaan vandaag naar Gozo, het zustereiland van Malta. Gozo is kleiner en rustiger en wordt door velen gezien als het meest authentieke eiland van de archipel. We beginnen met een bezoek aan de neolithische Ggantija tempels, die dateren van 3500 voor Christus. Na dit bezoek gaan we door naar de hoofdstad Victoria (Rabat) met de hooggelegen citadel en de ruïne van één van de oudste tempels ter wereld.

Anderen lezen ook:  De Tuin op Tafel 01-2021 nu in de winkel

Villa Rundle Gardens

Hier bezoeken we Villa Rundle Gardens. Daarna gaan we naar een aantal mooie plekken op Gozo zoals Xlendi Bay en Dwerja Bay en het leuke toeristische plaatsje Marsalforn in het noorden van Gozo. Aan het einde van deze dag nemen we de ferry terug naar Malta voor het diner en overnachting in ons hotel.

Dag 4 – 11 mei

Villa Bologna

Vandaag rijden we eerst naar Vila Bologna Garden en San Anton Gardens waar we de ochtend doorbrengen.
In de middag rijden we naar Mosta met de Rotundakerk. Vervolgens rijden we naar de ‘stille stad’ Mdina. Deze voormalige hoofdstad wordt ook wel de mooiste plaats van Malta genoemd en de Arabische invloeden zijn duidelijk te bespeuren, we wandelen door Howard Garden. Een aanrader is het terras van Fontanella Tea Gardens. Hiervandaan heeft u een panoramisch uitzicht over het hele eiland. In de verte kunt u zelfs Valletta zien liggen. De dag sluiten we af met een fraaie wandeling door Rabat met een bezoek aan de St. Paul’s Grotto. Diner en overnachting in ons hotel.

Dag 5 – 12 mei
Palazzio Parisio

In de ochtend bezoeken we een van Malta’s mooiste Villa’s, Palazzo Parisio. 

Vervolgens bezoeken we Buskett Gardens. Hiervandaan gaan we naar de Dingli Cliffs voor een spectaculair uitzicht over de Middellandse zee en Malta. Vervolgens gaan we op weg naar Mgarr een typisch plattelandsdorp omgeven door weilanden en druivenplantages. Hier genieten we van de gezamenlijke lunch inclusief wijn, water en koffie, op het platteland. Na de lunch volgt een mooie rit terug via Golden Bay en een foto-stop bij Popeye Village in het noorden van het eiland. Diner en overnachting in ons hotel.

Anderen lezen ook:  De Tuin op Tafel 03-2021

Dag 6 – 13 mei

In de ochtend bezoeken we Gardjola Gardens gelegen aan andere kant van Valetta en Limestone Park en Garden. De middag is ter vrije besteding. 

Gardjola Gardens

Dag 7 – 14 mei

We brengen een bezoek aan het pittoreske vissersplaatsje Marsaxlokk. De haven, die vaak getooid is met vrolijk gekleurde vissersbootjes, is volgens velen de meest fotogenieke plek van het hele eiland. Daarna vervolgen we onze tocht naar Zurrieq, één van de oudste dorpjes op Malta.

Zurrieq kerk

Het dorpje staat bekend om de kerk voor Catherine van Alexandrië, die van de binnenkant prachtig beschilderd is. In de straten van Zurrieq zijn ook verschillende christelijke versierselen te vinden. Zo zijn er tientallen kleine kappelletjes en standbeeldjes verspreid door het hele dorp. Vanuit Zurrieq bezoeken we de bekende Blue Grotto met de spectaculaire kustlijn en het prehistorische tempelcomplex Hagar Qim. In de middag wederom een vrij programma.

Dag 8 – 15 mei

Transfer naar de luchthaven en vertrek naar Nederland.

 

De totale reissom van deze reis is: € 1.689,–

Toeslag 1-persoonskamer: 180,–

Optionele toeslag zeezicht: € 85,–

Vluchtschema

Vluchtschema heen: 08-05-23 Schiphol-Malta à vertrek 11.50 uur, aankomst 14.50 uur

Vluchtschema terug: 15-05-23 Malta-Schiphol à vertrek 12.40 uur, aankomst 15.50 uur

 Inbegrepen:

– rechtstreekse vlucht Amsterdam – Malta in Economy Class v.v. met Air Malta
1 stuk handbagage van max. 10 kg – 1 stuk ruimbagage van 23 kilo
– luchthavenbelastingen
– 7 overnachtingen op basis van halfpension; tijdens dinerbuffet incl. lokale wijn, bier, frisdrank of water
– 2-persoonskamer voorzien van bad/douche en toilet
– touringcar vervoer voor bijgevoegd excursieprogramma
– Nederlandse deskundige reisleider Will Christiaanse
– 1 x gezamenlijke lunch (2-gangen)  incl. wijn, water en koffie
– het beschreven excursieprogramma 

Anderen lezen ook:  De Tuin op Tafel 01-2022

Niet inbegrepen:

– niet genoemde maaltijden en drankjes
– niet in het programma genoemde excursies en entreegelden
– fooien en koffergelden
– reis- en annuleringsverzekering

BOEK DE REIS HIER

Disclaimer:
De reis wordt uitgevoerd door reisorganisatie TUI; daarom accepteert Uitgeverij Vipmedia VOF, handelend
onder Tuinseizoen, geen aansprakelijkheid voor rechtstreekse of indirecte schade van de deelnemer. Alle wijzigingen zijn voorbehouden.

Geld-Terug-Garantie:
We willen dat je met een gerust hart boekt bij TUI. Indien TUI, om welke reden dan ook (bv. een negatief reisadvies), de reis annuleert, wordt de reissom terugbetaald.

Verzekeringen:
Natuurlijk zien we je het liefst zelf op reis gaan. Kan dat onverwacht niet, dan hoef je je hierover met een annuleringsverzekering geen financiële zorgen te maken. Een reisverzekering is bijna net zo belangrijk als een geldig paspoort. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Daarom is Europeesche Verzekeringen je graag van dienst met een perfect passende reis- en annuleringsverzekering. Helemaal op maat, precies zoals je wil en scherp geprijsd. Dat reist een stuk prettiger! Via TUI Groepsreizen op Maat kun je eenvoudig een annulerings- en/of reisverzekering afsluiten bij de Europeesche. We adviseren je graag! De kosten van een standaard annuleringsverzekering bedragen 5,5% van de reissom. Over de premie van de annuleringsverzekering betaal je 21% assurantiebelasting. De bijkomende poliskosten bedragen € 4,25. Tegen toeslag kun je ook een Allrisk annuleringsverzekering afsluiten. Een reisverzekering kun je al boeken vanaf € 1,92 p.p. per dag (Comfort) voor Europa. Deze comfortverzekering is inclusief bagage, geneeskundige kosten en ongevallen. De bijkomende poliskosten bedragen € 4,25 Tegen toeslag kun je deze Comfortverzekering uitbreiden naar een Optimaal dekking.