Ga je mee? Het Lake District is een groot nationaal park in graafschap Cumbria in het noordwesten van Engeland. Niet alleen de natuur in deze heuvelachtige streek is overweldigend, ook de tuinen van Cumbria zijn prachtig. Je bezoekt onder andere de oudste topiarytuinen van de wereld, een varendoolhof en diverse bloemrijke tuinen. Ook maken we een boottocht over Lake Windermere.

Deze reis van 20 t/m 27 juni 2023 wordt georganiseerd door TUI Reizen en begeleid door tuinenkenner en ervaren reisleider Will Christiaanse. Je kunt de reis meteen boeken. Zo ziet het programma eruit:

Dag 1 –  20 juni: Amsterdam – Manchester
Harlow Carr Garden

We vliegen van Amsterdam naar Manchester, waar we direct met een touringcar naar Harlow Carr Garden gaan. Deze prachtige tuin ligt in een vallei en maakt deel uit van het platteland van Yorkshire. De Streamside waarlangs Rodgersia’s, Hosta’s, varens en gigantische Gunnera’s groeien, is het juweel van deze tuin. Maar ook de grote blokken kandelaarsprimula’s, irissen en Astilbes zorgen voor een verbluffend effect in deze langgerekte tuin. Verder zijn hier een egelvriendelijk tuin, groente-, fruit- en kruidentuin, wilgenbedden en veel snijbloemen.
Na deze eerste indrukken rijden we naar Crooklands Hotel, vlakbij Kendal.  Alle kamers hebben grote bedden, bad e/o douche en toilet, flatscreen-tv, thee- en koffiefaciliteiten.

Dag 2 – 21 juni: Brantwood Gardens
Brantwood Gardens

Vandaag bezoeken we de unieke en prachtige bergtuinen Brantwood Gardens. De tuinen liggen tegen de hellingen in het schitterende landschap en bieden spectaculaire uitzichten. Je vindt hier onder meer een omheinde tuin met Britse inheemse kruiden en een fraaie trellisgang.
Op de heen- en terugweg rijden we een mooie route door het Lake District.

Dag 3 – 22 juni: Levens Hall
Levens Hall

Na het ontbijt gaan we op weg naar Levens Hall. Dit privéhuis met tuinen is gelegen ten zuiden van Kendal, de toegangspoort tot het Lake District. Het is de thuisbasis van ’s werelds oudste tuin met ‘topiary’ (figuursnoeiwerk). Wandel langs het pad voor de Levens Hall door de kleine houten poort die leidt naar de tuinen. Wat u te wachten staat, verborgen achter de hoge stenen muur, is sinds de 17e eeuw grotendeels onveranderd en spectaculair te noemen. Hierna bezoeken we het plaatsje Kendal waar we het kunstmuseum en de galerij in Abbot Hall bezoeken.

Anderen lezen ook:  De Tuin op Tafel 01-2022

Dag 4 – 23 juni: Holehird Gardens en Windermere
Holehird Gardens

Vandaag staat een bezoek aan Holehird Gardens op het programma. Kijk hier je ogen uit in de ommuurde tuin met een overvloed aan kleuren. Verder vind je in deze tuin onder meer dahlia’s, rozen, fleurige terraspotten, kruiden, verschillende kassen en een grote rotstuin. Ook bezoeken we de plaats Windermere, waarnaar het vlakbij gelegen natuurlijke meer Windermere is genoemd, dat grotendeels wordt omgeven door heuvels van het Lake District.

Dag 5 –   24 juni: Lake Windermere – Graythwaite Hall Garden
Lake Windermere

Vandaag maken we een boottocht vanuit het toeristische stadje Bowness-on-Windermere en genieten we van het uitzicht over het meer en de omgeving.
Ook brengen we een bezoek aan The Graythwaite Hall Garden, een van de meest indrukwekkende tuinen van het Verenigd Koninkrijk. Deze majestueuze tuin werd in 1889 ontworpen door een gerenommeerd tuinontwerper en herbergt onder meer rododendrons, azalea’s en voorjaarsbloeiende struiken.

Dag 6 – 25 juni: Holker Hall & Gardens

Na het ontbijt gaan we op weg naar Holker Hall & Gardens. Holker is de thuisbasis van Lucy Cavendish en haar man Tor McLaren, die alle bezoekers warm welkom heten op hun landgoed. Prachtig gelegen op slechts een korte afstand van Grange-over-Sands en in de uitgestrektheid van Morecambe Bay, het landgoed ligt in een uitzonderlijk mooi landschap met tuinen die samenkomen in een park, omgeven door de heuvels van het Lakedistrict.

Dag 7 – 26 juni: Westkust – Whitehaven
Muncaster Castle & Gardens

Vandaag maken we een mooie tocht langs de westkust van het Lakedistrict. We bezoeken Muncaster Castle & Gardens met de meest historische tuinen van Cumbria. Tijdens drukke dagen is hier altijd wel een rustige hoek te vinden om te genieten van de prachtige tuinen en de omgeving. Hierna  rijden we naar de kleine havenplaats Whitehaven waar we een wandeling maken en de gezamenlijke lunch gebruiken.  Deze stad heeft meer dan 250 monumentale gebouwen, waaronder de St. James Church.

Anderen lezen ook:  De Tuin op Tafel 04 2022

Dag 8 – 27 juni: Gresgarth Hall

Vandaag checken we uit en rijden richting Manchester. Maar eerst brengen we nog een bezoek aan de prachtige tuin van Gresgarth Hall, ontworpen door de bekende tuinontwerper Arabella Lennox-Boyd. De tuin omvat terrassen, een meer, een kleine moerastuin, een wilde tuin, een uitgebreide moestuin, een hyacintenbos, het millenniumbos, de rododendronheuvel, borders met uitgestrekte planten en een kronkelige wandeling. Er zijn veel verschillende planten, struiken en bomen te zien waaronder veel vochtminnende planten, varens, Acers, seringen maar ook azalea’s en magnolia’s. Moderne en klassieke beeldhouwkunst wordt vertoond in de tuin.

Hierna gaan we naar de luchthaven om terug te reizen naar Amsterdam.

Vluchtschema

20-06-2023

Vluchtschema heen

 

: : Amsterdam

Manchester

v. 10.05 uur

a. 10.25 uur

KL1073
27-06-2023

Vluchtschema terug

: : Manchester

Amsterdam

v. 17.30 uur

a. 19.50 uur

KL 1080

De totale reissom voor deze geheel verzorgde reis is: € 1.869,–

Toeslag 1-persoonskamer € 350,–

Inbegrepen:

 • rechtstreekse vlucht Amsterdam – Manchester in Economy Class v.v. met KLM
 • luchthavenbelastingen
 • 1 stuk handbagage van max. 12 kg en een persoonlijk item – transfer luchthaven – hotel v.v.
 • 7 nachten verblijf in Crooklands hotel op basis van halfpension
 • 2-persoonskamer voorzien van bad/douche en toilet
 • 1 x gezamenlijke lunch
 • entree voor de in het programma genoemde tuinen en bezoeken
 • boottocht vanuit Bowness over Lake Windemere
 • deskundige reisleiding Will Christiaanse 

Niet inbegrepen:

 • niet genoemde maaltijden en drankjes
 • niet genoemde excursies en entreegelden
 • fooien en koffergelden
 • ruimbagage tegen betaling van € 50 bij te boeken
 • reis- en annuleringsverzekering

BOEK DEZE REIS

Disclaimer:

De reis wordt uitgevoerd door reisorganisatie TUI; daarom accepteert Uitgeverij Vipmedia VOF, handelend onder Tuinseizoen, geen aansprakelijkheid voor rechtstreekse of indirecte schade van de deelnemer. Alle wijzigingen zijn voorbehouden.

Geld-Terug-Garantie:

We willen dat je met een gerust hart boekt bij TUI. Indien TUI, om welke reden dan ook (bv. een negatief reisadvies), de reis annuleert, wordt de reissom terugbetaald.

Verzekeringen:

Natuurlijk zien we je het liefst zelf op reis gaan. Kan dat onverwacht niet, dan hoef je je hierover met een annuleringsverzekering geen financiële zorgen te maken. Een reisverzekering is bijna net zo belangrijk als een geldig paspoort. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Daarom is Europeesche Verzekeringen je graag van dienst met een perfect passende reis- en annuleringsverzekering. Helemaal op maat, precies zoals je wil en scherp geprijsd. Dat reist een stuk prettiger! Via TUI Groepsreizen op Maat kun je eenvoudig een annulerings- en/of reisverzekering afsluiten bij de Europeesche. We adviseren je graag! De kosten van een standaard annuleringsverzekering bedragen 5,5% van de reissom. Over de premie van de annuleringsverzekering betaal je 21% assurantiebelasting. De bijkomende poliskosten bedragen € 4,25. Tegen toeslag kun je ook een Allrisk annuleringsverzekering afsluiten. Een reisverzekering kun je al boeken vanaf € 1,92 p.p. per dag (Comfort) voor Europa. Deze comfortverzekering is inclusief bagage, geneeskundige kosten en ongevallen. De bijkomende poliskosten bedragen € 4,25. Tegen toeslag kun je deze Comfortverzekering uitbreiden naar een Optimaal dekking.

 

Anderen lezen ook:  Nieuwe Tuinontwerp specials