Er zijn ontzettend veel bladgroente, en hoewel deze plant er alles van weg heeft, is het eigenlijk een kool. Gek, vind je niet? Mizuna is makkelijk te kweken, groeit goed en is nauwelijks gevoelig voor nachtvorst. Maak kennis met een eetbare plant uit Japan!

Geen bladgroente, maar een kool
Ook deze plant is eetbaar en kent haar oorsprong in Japan. Hoewel Mizuna eruit ziet als een bladgroente is het in feite een kool. Ze is namelijk familie van de kruisbloemigen of brassicaceae. De groente wordt ongeveer 20 tot 30 centimeter hoog en kan vrij breed worden. Geef ze dus genoeg ruimte om te groeien. Mizuna is niet gevoelig voor hevige vorst en kan dus met gemak ook in de winter worden geoogst. Je zaait Mizuna vanaf augustus en september om in het najaar te oogsten, vaak zelfs de hele winter lang.

Zo smaakt Mizuna
De smaak doet denken aan mosterd, en is pittig en vrij opvallend. Mizuna is ontzettend voedzaam en wordt het meest in koude bereidingen verwerkt. In salades doet ze het prima, maar ook in stamppot is het een lekkernij. Je oogst de blaadjes dicht bij de grond, bewaren doen ze hooguit een 2 tot 3-tal dagen in een vochtige doek in de koelkast.

Anderen lezen ook:  Eenslachtige en tweeslachtige bloemen