Rode tafeldeco

rode tafeldecoratie

Een paar strakke, witte borden, een zilveren bestek (wat je vaak in een kringloop- of tweedehands- winkel aan een zacht prijsje kan vinden), enkele kristallen of bombastische glazen, sto en servetten en dat alles het liefst het spierwit maken het af. Wat kleurrijke accenten hier en daar zorgen voor leven en sfeer in de ruimte. Ik gebruik graag rode accenten, omdat die kleur al in het stiksel van mijn tafelkleed voorkomt en ideaal is voor een winterse tafel, voor Kerstmis bijvoorbeeld.
Uit: Te gast bij Florina / Foto’s: Karen Van Winkel

Zin in een uitdaging? Ga voor rood!
Als de basis klaar is, kan je beginnen te spelen. Ook daar leg ik graag mijn ziel en persoonlijkheid in, want zoals je weet zit God in de details (de duivel ook, naar het schijnt). Omdat ik rood koos als accentkleur versier ik de tafel met rode pepers of puntpaprika’s. Ook granaatappels zijn erg mooi als decoratie en je kan er eventueel een servet rond wikkelen, om een origineel effect te bekomen.

rode tafeldecoratie
Bloemen doen het steeds goed op een tafel, en ook daar probeer ik iets aparts mee te doen. Soms zet ik een reuzengroot boeket op één kant van de tafel, andere keren spuit ik een mooie tak in een kleurtje, of strooi ik rode rozenblaadjes losjes over de tafel. Als je dan ook nog eens wat haarspray op de blaadjes spuit en er een laagje suiker over strooit, waan je je helemaal in de juiste sfeer.

Meer weten over Veerle: lees haar blog.

Te gast bij Florina

 

Te gast bij Florina
Veerle Dobbelaere
ISBN: 9789461314192
www.vanhalewyck.be

 

 

 

0 Comments
Previous Post
Next Post