Je wilt de ruimte in de tuin zo goed mogelijk benutten, dat is vanzelfsprekend. In de moestuin lukt dat aardig, maar in de fruittuin is dat vaak een ander verhaal. Wat kun je het beste onder fruitbomen, zoals de appelboom, planten? Wij geven tips!

Onder een appelboom plant je beter geen groenten. Een jong appelboompje kan de concurrentie om water en voedingsstoffen niet aan. Een oudere appelboom kan dat wel, maar dan zijn de groenten de pineut. Door het bladerdak van de boom krijgen de groenten te weinig licht en het nadruppen van de bladeren na een regenbui is funest voor veel groentegewassen. Toch hoeft de grond onder de boom niet kaal te blijven.

Onder de appelboom

Oost-Indische kers doet het hier in de regel prima en beschermt de boom tegen blad- en wolluis. Goudsbloemen en Afrikaantjes hebben een gunstige invloed op het bodemleven. Je kunt ook in het najaar narcissenbollen in de grond stoppen. De bollen weren woelratten en geven in het voorjaar veel kleur, als de boom verder nog kaal is. Andere bollen, zoals botanische tulpjes, sneeuwklokjes of krokussen zijn ook heel geschikt.

Anderen lezen ook:  Getipte aalbesrassen