Wij bij De Tuin op Tafel zijn gek op radijsjes. Ze zijn lekker, gezond en bovenal ontzettend makkelijk om zelf te kweken. Een hoekje in de tuin, of een plekje in een pot: meer hebben ze niet nodig om te groeien. Nog niet overtuigd? Wij geven je 5 redenen om als de bliksem aan de slag te gaan!

 

radijs zaaien

1) Radijsjes zijn makkelijk te zaaien en groeien op zowat elke grondsoort. Ze kiemen al na een paar dagen en groeien ontzettend snel. Ze zijn de ideale startersgroente en zijn erg geschikt om als tussenteelt te gebruiken. Of zaai ze samen met de allereerste zoete worteltjes, dan blijf je het onkruid de baas!

radijs oogsten

2) Je oogst radijsjes al na een recordtijd van ongeveer 5 tot 6 weken!

radijs kweken

3) Radijsjes zijn er in ontzettend veel kleuren. Je vindt ze in het wit, roze, rood, maar ook paars en binnenin gestreept zijn geen uitzondering. Elke dag een andere kleur, dan gaan ze niet meteen vervelen!

kinderen kweken radijsjes

4) Kinderen zijn dol op radijsjes én ze zijn de ideale groente om tuiniers in spé mee aan de slag te laten gaan. Snel resultaat en makkelijk te oogsten. Waar wacht je op, mama en papa?

radijs recept

5) Ze zijn erg veelzijdig in de keuken. Oogsten, goed afspoelen met water en je eerste gezonde snack of borrelhapje heb je achter de kiezen zitten. Of je maakt er een heerlijke salade mee klaar, om nog maar te zwijgen van de mogelijkheden op een sandwich of smakelijk broodje!

Anderen lezen ook:  Natuurlijke vijanden